Nicolae Manolescu: O campanie murdară, după ce a fost reales preşedinte al Uniunii Scriitorilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicolae Manolescu a fost reales, pentru a patra oară, sâmbătă,  preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR),  pentru mandat de cinci, cu 744 voturi.

Pentru funcţia de preşedinte al USR au mai candidat scriitorii Dan Lungu (336 voturi), Ştefan Mitroi (98 voturi), Simona Vasilache, (27 voturi) şi eseistul Narcis Zărnescu (7 voturi).

"Le mulţumesc că mi-au acordat încredere încă o dată şi într-un chip masiv. Asta înseamnă continuitate. Nu persoana mea e în discuţie aici, ci programele noastre, ce am făcut până acum. Persoana mea putea să lipsească din această conjunctură, doar că, iertat să fiu, n-am prea avut pe cine să las în urmă. Cei care voiau, nu meritau, cei care meritau, nu voiau. Cam aşa au stat lucrurile", a declarat Manolescu.

El a calificat campania electorală pentru aceste alegeri drept una "murdară", bazată pe "o suspiciune împinsă la absurd".

[citeste si]

"O campanie murdară. Cea mai urâtă, din câte cunosc eu. Sunt din 1963 membru al Uniunii. Am participat la toate campaniile în diferite ipostaze – ca votant, candidat... Niciodată nu s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat acum. Principiul suveran, să spun aşa, al unuia dintre contracandidaţi, nu vorbesc de toţi, a fost suspiciunea. Împinsă la absurd. Sute de ştampile pe urne, nu cumva să se umble la ele. Ca şi cum bănuiala că am putea să fim incorecţi prevala asupra tuturor celorlalte sentimente sau atitudini. Îmi aduc aminte doar atâta, că i-am spus unuia dintre candidaţi care se plângea de faptul că este istovit de această campanie – care a fost destul de lungă – deşi e mult mai tânăr ca mine, repet, i-am spus: 'Alege-te tu preşedintele Uniunii şi ai să vezi atunci istovire", a mai spus Nicolae Manolescu.

USR are în prezent 2.600 de membri, care activează în 20 filiale organizate în România şi în filiala Chişinău din Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel