Data publicării:

Nicolae Ciucă, semnatar al declarației comune de susținere a Ucrainei, adopatată marți la Praga 

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Nicolae Ciucă a adoptat, alături de ceilalți președinți de parlamente, declarația comună de susținere a Ucrainei și de sprijinire a țării în lupta pentru eliberarea întregului său teritoriu de sub ocupația rusă. 

Declarația a fost adoptată în cadrul celui de-al doilea summit parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea, format inițiat anul trecut de Ucraina. 


„Am participat la al doilea summit parlamentar al Platformei Internaționale „Crimeea”, ținut la Praga, unde a fost adoptată o declarație comună de susținere a Ucrainei și de sprijinire a țării în lupta pentru eliberarea întregului său teritoriu de sub ocupația rusă. Larga prezență internațională și pozițiile oficiale exprimate la acest summit sunt un indicator al continuității unității lumii libere în fața agresiunii Moscovei. (…)

Continuăm să susținem viitorul Ucrainei în structurile europene și euro-atlantice, acesta fiind - pentru țara vecină, dar și pentru Republica Moldova și Georgia - unica soluție pe termen lung pentru libertate, democrație și bunăstare”, a transmis liderul Senatului. 


În alocuțiunea din cadrul reuniunii Nicolae Ciucă a apreciat întărirea prezenței NATO pe Flancul Estic și creșterea importanței regiunii Mării Negre în strategiile marilor puteri.

De asemenea, liderul Senatului a arătat rolul esențial pe care România îl are ca pilon de securitate în această zonă, fiind una dintre țările care sprijină Ucraina pe multiple planuri. susținând integritatea teritorială a țării vecine, facilitând exporturile de cereale și găzduind refugiații dislocați de tăvălugul războiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel