Nicolae Ciucă, mesaj pentru supraviețuitorii de cancer: "Suntem alături de ei, oameni puternici, curajosi, care au reușit să învingă boala" 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă: Vineri îmi voi depune mandatul / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă: Vineri îmi voi depune mandatul / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Premierului Nicolae Ciucă a transmis, duminică, un mesaj de solidaritate cu prilejul Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer.

"Suntem alături de supravieţuitorii de cancer, oameni puternici, curajoşi, care au reuşit să învingă boala, cu sprijinul preţios al medicilor şi al familiilor. Victoria dumnealor oferă speranţă, încredere şi îi mobilizează pe toţi cei care primesc, din păcate, acest diagnostic", se arată în mesaj.

Prim-ministrul spune că a cunoscut oameni care au trecut peste o afecţiune din spectrul oncologic şi a vorbit cu ei despre momentele de cumpănă, de deznădejde şi despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt.

"M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viaţă, dar şi forţa extraordinară de a trece peste propria suferinţă pentru a-şi ajuta semenii şi a le purta de grijă. Sfatul pe care l-am auzit de la dumnealor cel mai des este acela de a merge din vreme la medic, de a ne preocupa de sănătatea noastră. Prevenţia, aşadar, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea şi salvează vieţi", a transmis Nicolae Ciucă.

Nou pachet de servicii medicale de la 1 iulie



El a precizat că Guvernul acordă finanţarea necesară prevenţiei şi depistării precoce a unor afecţiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care se vor aplica începând cu 1 iulie.

"Alături de prevenţie, diagnostic precoce şi tratament adecvat, informarea şi suportul sunt piloni în susţinerea copiilor, femeilor şi bărbaţilor care luptă cu această nemiloasă boală. Speranţa le dă forţa să lupte, să meargă mai departe. Iar în acest efort, sprijinul pe care autorităţile îl pot oferi constă în asigurarea serviciilor de consiliere psiho-oncologică.Mai mult decât în orice altă cauză, în combaterea şi controlul cancerului nu este timp de pierdut! Toate autorităţile statului trebuie să lucreze împreună astfel încât să facem mai bună viaţa pacienţilor şi să nu-i împovărăm cu problemele sistemului de sănătate. Autorităţi şi decidenţi să fim deschişi soluţiilor inovatoare, atenţi la recomandările specialiştilor şi, mai ales, la nevoile pacienţilor. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toţi cetăţenii, alături de accesul la educaţie pentru copiii noştri", se mai menţionează în mesajul premierului Nicolae Ciucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel