Nicolae Ciucă, la Tulcea: Asta am vrut de la PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Președintele PNL Nicolae Ciucă a participat sâmbătă la evenimentul de lansare a candidaților liberali din județul Tulcea, la alegerile locale 2024.

'Aveti echipă de profesioniști, de primari, pe care au format-o în timp, au format-o cu pasiune, cu dedicare. Sunt oameni la 4-5 mandate, oameni care nu s-au lăsat intimidați, oameni care au făcut ceva în viața dumnealor, au avut o carieră profesională pe care au dus-o la capăt. Este ceea ce am cerut, respectiv PNL să deschidă ușile și să cheme pe toți cei care au reușit în profesia lor, care au cu ce să se prezinte oamenilor și să pună umărul la efortul PNL pe care și l-a asumat atunci când a vorbit despre asumarea responsabilității administrației locale și a guvernării, a conducerii politice oriunde s-ar exercita aceasta', a zis Nicolae Ciucă.

'Eu am foarte mare admirație pentru ceea ce ce reușiți să gestionați aici, aveți o zestre etnică absolut impresionantă și modul în care conlucrați împreună, modul în care vă înțelegeți este o situație care poate să fie considerată model pentru ceea ce înseamnă conviețuirea interetnică, buna înțelegere și chestia aceasta trebuie să se transfere, înțelegând problemele și solicitările prin relevanța pe care o reprezintă fiecare comunitate', a spus Nicolae Ciucă.

'Cu toții, mai presus de toate, suntem români și avem o datorie, atât față de comunitate cât mai ales față de țară, motiv pentru care felicitări și oferiți modelul dumneavoastră mai departe. Așa este și în Constanța. Dobrogea, în general, este un model de conviețuire interetnică', a spus Nicolae Ciucă.


'Am încredere în activul PNL din județul Tulcea și vreau să vă spun că vă suntem la dispoziție pentru sprijin, ori de câte ori este nevoie, așa cum am făcut-o de fiecare dată. Cunosc Tulcea din prisma profesiei pe care am avut-o în viața mea și aici la Babadag, am o ancoră, că tot suntem aproape de mare și de Dunăre, la regimentul de marină și de câte ori am fost aici, rămăsese doar un batalion. La cât este Delta de mare și de importantă, și nu am greșit, acel batalion trebuie să se transforme în regiment, să crească de cel puțin 2-3 ori față de mărimea lui inițială Ca atare, am slujit țara, dumneavoastră vă slujiți comunitățile, asta avem de făcut, să fim în continuare soldați în slujba țării și a cetățenilor.', a mai zis Nicolae Ciucă.

Ce mesaj a transmis Silviu Coșa, prefectul de Constanța 

'Domnule Ciucă, permiteți-mi să vă consider dobrogean! Dobrogea liberală își lansează candidații. Liberalii au impregnat societatea românească cu respect pentru libertate, stat de drept, de economie de piață, toate acestea conducând la cea mai bună economie la care s-a trăit vreodată. Liberalii au fost cei care atunci când au guvernat au generat progres, modernitate, bunăstare. Atunci când au condus societatea alături de alții au adus echilibru, stabilitate. Au fost asemeni șinelor de tren pe care au mers către un mâine mai bun, acestea sunt principiile care mă fac să cred că liberalii tulceni sunt pregătiți să conducă nu doar municipiul, ci și județul Tulcea', a spus Silviu Coşa.

'Și îl avem aici pe Ilie Ștefan, un primar care are mult curaj, un primar care a putut să pornească peste 40 de proiecte în asfaltări de stră, reabilitări de clădiri, în unități de învățâmânt, reabilitări de școli, obiective care nu mai aveau timp să aștepte. Ilie Ștefan a știut să administreze în mod eficient și responsabil, dar el are nevoie și de un președinte de Consiliul Județean responsabil și acesta este George Șișcu', a mai zis prefectul.

George Şişcu, candidat la preşedinţia CJ Tulcea, a zis faptul că promite că liberalii nu vor 'privi în pământ' niciodată din cauza lui.

'Despre relația mea cu Michael se pot spune multe, dar nu însă ne luam de păr niciodată. Vreau să recunosc că am fost puțin nostalgic când m-a prezentat și nu mi-a zis vârsta, mă prezenta Crin Antonescu când era președinte Tnl Tulcea: „George Siscu, tânărul nostru coleg de la Babadag”. Nu m-am schimbat foarte mult, în viața reală voi fi socru mic, în viața politică îmi place să fiu socru mare. V-am reamintit de Crin Antonescu pentru că fac politica din 1996, numai în PNL. Vreau să îi spun domnului președinte Ciucă, colegilor mei, vă garantez că niciodată nu veți privi în pământ din cauza mea. Și închei așa cum se face la marinari: Este ora! Tulcea, hai să vină anii cei buni!', a zis Şişcu.


Ștefan Ilie, primarul din Tulcea: 'Acesta este drumul bun pe care...'

'După 3 ani și jumătate de mandat spun că acesta este drumul bun pe care trebuie să meargă orașul nostru, pe un drum pe care alții nu au avut curajul să se încumete să meargă, pe un drum cu străzi care sunt reabilitate în toată complexitatea lor, sunt modernitate toate elementele de bază, apă, canalizarea, apa menajeră, gazul, asfaltul, pe un drum nu cârpit.

După 3 ani și jumătate de mandat spun că am obținut cele mai multe fonduri nerambursabile pentru străzi, pentru drumuri, școli, creșe, transport verde, piste de bbiclete, gaz metan, selectarea deșeurilor, pentru reabiliatrea zonelor verzi, spitale, persoane cu dizabilități, proiecte care depășesc peste 160 de milioane de euro care de astăzi se află în diferite stadii de execuție sau licitație si care  vor aduce un mare plus în dezvoltarea orașului nostru.

În fiecare cartier am ascultat vocea locuitorilor, am răspuns tuturor nevoilor, am scos apă și subsoluri am reconstruit zone aflate în paragină. Spun că Tulcea are curaj, viziune, tulcenii și-ai recăpătat spiritul de a construi', a zis primarul Ștefan Ilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel