Nicolae Ciucă, întrevederi cu președinta Comisiei Europene și cu secretarul general al NATO, la Bruxelles
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nicolae Ciucă, întrevederi cu președinta Comisiei Europene și cu secretarul general al NATO, la Bruxelles / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă, întrevederi cu președinta Comisiei Europene și cu secretarul general al NATO, la Bruxelles / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă efectuează o vizită la Bruxelles. Premierul României va întâlni cu președinta Comisiei Europene și cu secretarul general al NATO.

Nicolae Ciucă va efectua, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles, transmite Agerpres. Cu această ocazie premierul României va avea întrevederi cu omologul său belgian Alexander De Croo, preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum şi cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Potrivit programului transmis de Guvern, Ciucă se va întâlni miercuri cu preşedinta Parlamentului European, precum şi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Prim-ministrul se va întâlni, la sediul Alianţei Nord-Atlantice, cu secretarul general Jens Stoltenberg, cei doi oficiali având programată şi o conferinţă de presă comună.

Ce documente va semna Nicolae Ciucă



Tot miercuri, şeful Executivului român şi omologul său belgian vor avea o întrevedere şi vor susţine o conferinţă de presă comună.

Cu acest prilej, vor fi semnate mai multe documente: Acordul bilateral de cooperare între Centrul Belgian de Cercetări Nucleare şi Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH), Memorandumul de înţelegere referitor la cooperarea în domeniul nuclear între Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) şi Centrul Belgian de Cercetări Nucleare (SCK CEN).

Şeful Guvernului român va avea şi consultări cu reprezentanţii comunităţii de afaceri române şi belgiene.

Nicolae Ciucă se va întâlni şi cu Manfred Weber, preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European. De asemenea, premierul va avea întrevederi cu ambasadorul Iulia Matei, reprezentantul permanent al României pe lângă Uniunea Europeană COREPER II, şi cu ambasadorul Dan Neculăescu, reprezentant permanent al României la NATO.

Joi, premierul Ciucă se va întâlni cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, şi cu delegaţia europarlamentarilor români.

Din delegaţia condusă de prim-ministru fac parte ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Reuniunea miniștrilor de Externe din NATO, la București. Au fost invitate și țări din afara alianței, printre care Ucraina și RM

Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia şi Bosnia şi Herţegovina au fost invitate să participe la reuniunea miniştrilor de Externe din ţările NATO care va avea loc, pe 29 şi 30 noiembrie, la Bucureşti, potrivit unor surse oficiale, transmite Agerpres.

Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

România găzduieşte pentru prima oară o reuniune a miniştrilor de Externe din NATO. În 2008, România a găzduit summitul NATO.

"Ziua Armatei Române este un omagiu adus peste timp tuturor eroilor căzuți în luptă pentru apărarea pământului românesc. Acum, avem cel mai bun prilej de a le mulțumi generațiilor de astăzi de militari ai României, în care ne punem toată încrederea pentru apărarea țării sau ne reprezintă cu cinste în misiuni și diferite teatre de operații din lume sub egida Alianței Nord-Atlantice, ONU sau a Uniunii Europene. Profesionalism, responsabilitate, onoare, curaj și dăruire – acesta este profilul militarilor din Armata Română, confirmat de aprecierile primite constant din partea partenerilor și aliaților internaționali. Faptul că, anul acesta, raportul Global Firepower a urcat România în clasamentul celor mai puternice forțe militare ale lumii, poziționând-o ca cea de-a 11-a forță militară a Uniunii Europene și a 14-a a NATO, confirmă plus-valoarea pe care au adus-o Armatei Române cei peste 18 ani de apartenență la Alianța Nord-Atlantică și procesul continuu de modernizare demarat de atuncia transmis premierul Nicolae Ciucă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel