Nicolae Ciucă, întrevedere cu ministrul de Externe din Israel: Poporul ucrainean trebuie să simtă solidaritatea noastră
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Nicolae Ciucă, premierul României, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din Israel.

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Yair Lapid. Înaltul oficial este și prim-ministru alternativ, urmând să preia mandatul la jumătatea anului 2023.

Discuțiile s-au axat asupra analizei evoluțiilor regionale și gestionării efectelor agresiunii ruse din Ucraina.

Premierul Ciucă a condamnat în termeni fermi agresiunea neprovocată, nejustificată și ilegală a Rusiei în Ucraina şi a remarcat răspunsul puternic şi unitar al statelor Uniunii Europene şi NATO pentru consolidarea Flancului Estic şi garantarea securității. 

“Este deosebit de valoros răspunsul comun, puternic, şi rapid al tuturor statelor occidentale care gândesc în termenii democrației, economiei de piață și a lumii bazate pe reguli.

Este nevoie mai mult ca oricând ca cetățenii noștri să fie protejați de efectele militare, sociale şi economice, iar poporul ucrainean să resimtă solidaritatea tuturor statelor care condamnă cu fermitate această agresiune ilegală”, a afirmat șeful Executivului.

Ministrul israelian a mulțumit României pentru ajutorul acordat cetățenilor evrei

Cei doi înalți oficiali au discutat despre perspectivele situației din regiune și modalitățile de soluționare a conflictului, context în care ministrul israelian al Afacerilor Externe, Yair Lapid, a evocat vizita premierului Statului Israel, Naftali Benett, la Moscova și discuțiile purtate cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Oficialul israelian a mulțumit României pentru sprijinul prompt și prietenesc acordat cetățeniilor israelieni și evrei care se refugiază din Ucraina pentru a se repatria în Israel.

Discuțiile au vizat, de asemenea, oportunitățile de cooperare economică și de securitate între România şi Statul Israel, cu precădere în sectorul securității cibernetice. De asemenea, o altă temă importantă a reprezentat-o perspectiva organizării, în Israel, a unei noi ședințe a celor două guverne, prilej pentru valorificarea oportunităților de creștere a colaborării economice şi schimburilor comerciale între cele doua state.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel