Nicolae Ciucă, întâlnire cu secretarul SUA pentru Energie: România poate deveni un important actor regional în domeniul energiei
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
”România are potențial energetic uriaș” este mesajul primit de Nicolae Ciucă din partea secretarului SUA pentru Energie.

”România are potențial energetic uriaș și poate deveni un important actor regional în acest domeniu dacă va continua să investească în energia curată.

Acesta a fost mesajul pe care mi l-a transmis Jennifer Granholm, secretarul pentru Energie al SUA, în discuția pe care am avut-o la Palatul Parlamentului”, a scris liderul PNL, Nicolae Ciucă, într-o postare făcută pe Facebook după întâlnirea care a avut loc în marja celei de-a V-a Reuniuni Ministeriale a parteneriatului pentru cooperare transatlantică în domeniul energiei și schimbărilor de climatice (P-TECC).

Mai mult decât atât, șeful Senatului României a afirmat că ”la forumul miniștrilor, România a semnat două colaborări importante cu partenerii americani: dezvoltarea proiectului reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doicești și utilizarea resurselor geotermale pentru încălzirea și apa caldă din Capitală”.

La întâlnirea menționată au mai participat ministerul Energiei, Sebastian Burduja, și ambasadoarea SUA la București, Excelența Sa Kathleen Kavalec.

Citește și: Declarația premierului României în fața Corpului Diplomatic: Stabilitatea României în contextul instabilității globale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel