Data actualizării:
Data publicării:

Pensiile rezerviștilor, nou măr al discordiei Ciucă - Ciolacu. ”Nu e normal să fie așa, trebuie eliminate”

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
captură video
captură video

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat de curând că eliminarea inechităților din sistemul de pensii militare este absolut necesară.

Totul a pornit de la un videoclip publicat duminică pe Facebook în care Nicolae Ciucă a fost întrebat despre pensiile rezerviștilor.

”Aia cu rezerviştii este legea plecată de la noi. Sper ca Ciolacu să înţeleagă să o semneze. Nu e normal să fie aşa. Pentru că a fost o discuţie pe care am avut-o cu el de la început: bă, trebuie eliminate, nu i-am cerut altceva decât eliminarea inechităţilor din sistemul de pensii militare, pentru că nu e normal ca un om, un maior de exemplu, care a ieşit de pe o funcţie în 2011, cu unul care a ieşit în 2013, să fie o diferenţă atât de mare la număr de ani munciţi, la funcţie, la grad. Adică e normal că este frustrant şi de neacceptat. Îl avem la Camera Deputaţilor, aşteptăm să se hotărască să îl voteze”, a explicat liderul PNL.

Inechitățile din sistemul de pensii militare din România au fost un subiect de discuție și dezbatere în ultimii ani, mai ales în contextul reformelor legislative. În acest sistem, s-au observat diferențe semnificative între pensiile acordate diferitelor categorii de personal militar, inclusiv rezerviști și angajați activi, generând nemulțumiri și percepții de diferență.

Legea 223/2015 reglementează sistemul pensiilor militare de stat, dar a fost criticată pentru că nu a abordat eficient inechitățile existente. Multe voci din rândul veteranilor și rezerviștilor susțin că legea favorizează anumite categorii de beneficiari, lăsându-i pe alții în dezavantaj. Diverse grupuri și lideri politici, inclusiv Nicolae Ciucă, au subliniat necesitatea reformării sistemului pentru a elimina aceste inechități, propunând măsuri precum recalcularea pensiilor și ajustarea legislației pentru a asigura un tratament echitabil.

Discuțiile privind inechitățile din sistemul de pensii militare continuă și la ora actuală, cu apeluri pentru revizuirea legislației și găsirea unor soluții care să asigure un sistem mai echitabil și mai transparent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel