Nicolae Ciucă, liderul PNL, a salutat ajutorul de stat de aproape 100 de milioane de euro pemtru care compania Nokian Tyres, producătoare de anvelope, a primit aprobare din partea Comisiei Europene.
Potrivit fostului premier, acesta este singurul ajutor de stat individual acordat în ultimul deceniu.
”Apreciez că ajutorul de stat de 99,5 milioane euro pentru Nokian Tyres a fost aprobat de Comisia Europeană. Acesta este singurul ajutor de stat individual acordat în ultimii zece ani.
Suma va fi un grant direct, iar investiția totală ridicându-se la 650 milioane euro.
Compania finlandeză construiește la Oradea o fabrică de anvelope, care este cea mai mare investiție din județul Bihor, din ultimii 30 de ani. Fabrica a intrat deja în perioada de teste, iar când va începe să lucreze pe deplin, 90% din producție va merge la export”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.
Ciucă: Fabrica va genera 500 de locuri de muncă directe
”Ca premier, am sprijinit acest proiect încă din prima sa fază. Chiar mâine se împlinesc fix doi ani de la întâlnirea pe care am avut-o la Palatul Victoria cu reprezentanții companiei.
Am susținut întotdeauna atragerea de investiții străine directe, care creează aici noi locuri de muncă. De exemplu, această fabrică va genera 500 de locuri de muncă directe și alte mii în mod indirect.
De asemenea, investitorul va acorda o atenție deosebită normelor de protecție a mediului, aceasta urmând să fie prima fabrică de anvelope din lume care va avea zero emisii de dioxid de carbon”, a mai scris Nicolae Ciucă.
Ce este un grant
Un grant este o subvenție financiară acordată de Consiliul Europei unui beneficiar pentru finanțarea unui proiect sau a unei acțiuni specifice (”grant legat de proiect”) sau pentru finanțarea unei cheltuieli operaționale (”grant operațional”).
Această definiție se aplică indiferent de statutul beneficiarului (persoane publice sau private, persoane juridice sau fizice).
În mod normal, subvențiile operaționale nu ar trebui să dea naștere la acorduri de subvenționare cu o durată mai mare de douăsprezece luni consecutive, se arată pe site-ul oficial al Comisiei Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cazurile în care se acordă puncte de stabilitate potrivit Legii nr. 360/2023. Explicațiile Casei de Pensii a Municipiului București - Video
- Oamenii de știință au descoperit o întrebuințare practică uimitoare pentru zațul de cafea
- Un nou bulevard închis în București. Prăpăd în nordul Capitalei
- De ce nu se iau în calcul anii reali de vechime în muncă la recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii: Românii vor constata adevărul
- Marea companie franceză care a deschis a doua fabrică la Zalău. Primarul Pierre Oliver: Consolidăm cooperarea dintre Franța și România / video
- Luna Recoltei 2024. Când va avea loc Super-Luna Plină și de ce e atât de specială
- Greșelile frecvente de limbă română explicate de un profesor: de la "servici" la "trebuiesc"
- Cine ar putea fi livratorii care îți aduc mâncarea. Băcanu (PNL): Sunt curios câți români se gândesc la asta atunci când deschid ușa / video
- Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 14 septembrie: De ce se ține post aspru
- Mircea Badea, 20 de ani ... „cu executare“. Știrea care trebuia să apară în toată presa