Nicolae Ciucă: Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna, indiferent de condiţiile meteorologice
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto Pixabay, de Steven
Foto Pixabay, de Steven
Premierul Nicolae Ciucă susține că România are rezervele   necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna, indiferent de condiţiile meteorologice

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că țara noastră are rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna, indiferent de condiţiile meteorologice ale acestei perioade, transmite Agerpres.

"La nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetăţenilor şi mediului de afaceri. Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populaţiei şi economiei, indiferent de condiţiile meteorologice ale acestei ierni", afirmă premierul Ciucă, într-un mesaj postat duminică, pe Facebook.

Autorităţile monitorizează situaţia generată de fenomenele meteo periculoase



De asemenea, şeful Guvernului arată că autorităţile monitorizează situaţia generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă şi continuă să intervină în sprijinul cetăţenilor care au nevoie de ajutor.

"Am stabilit împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel naţional. Forţe ale Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţişti, jandarmi - , alături de serviciile de Ambulanţă, Salvamont, precum şi personal specializat din cadrul Administraţiei Drumurilor sunt în misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate şi pentru sprijinirea oamenilor.

Mijloacele si echipamentele sunt operative şi, în 14 judeţe am activat Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. Suntem în legătură şi cu autorităţile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetăţeni şi, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora", a mai menţionat premierul Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel