Nicolae Ciucă a primit susținerea PNL ca să candideze la prezidențiale. Principalele declarații după BPN
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă a primit susținerea PNL ca să candideze la prezidențiale.

Nicolae Ciucă a primit susținerea PNL ca să candideze la prezidențiale. Acesta a făcut mai multe declarații după ședința Biroului Politic Național (BPN).

"Din acest moment putem spune că Partidul Național Liberal a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește campania electorală până la finele anului, pe cele două componente - campania pentru prezidențiale și campania pentru alegerile parlamentare. În Biroului Politic Național de astăzi, BPN-ul și-a desemnat candidatul care va intra spre aprobare în Consiliul Național. Eu voi fi cel care voi candida la președenția României.

Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru încredere și am convingerea că doar împreună cu dumnealor, doar împreună cu toți membrii PNL, vom reuși să intrăm în turul doi și vom reuși să câștigăm alegerile prezidențiale.

În cadrul acestui birou am avut câteva teme care au fost, de asemenea, discutate și aprobate de către Biroul Politic Național. Temele au fost prezentate de către miniștrii noștri și mă refer în primul rând la ministrul de Finanțe care a venit și a prezentat asigurarea fondurilor necesare pentru Casa de Pensii. Astfel, 12,5 miliarde de lei vor fi virate Casei de Pensii pentru a putea să efectueze la timp plata pensiilor, în conformitate cu prevederile noii legi.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

2 miliarde de lei pentru plata facturilor restante

De asemenea, ținând cont de nevoie de dezvoltare la nivelul comunităților locale, vor fi asigurate 2 miliarde de lei pentru plata facturilor restante. Este de asemenea important de subliniat că PNL continuă să asigure, să acorde tot ceea ce ține de prioritățile noastre față de mediul de afaceri și în felul acesta ministrul de Finanțe a venit și a propus măsuri în ceea ce privește continuarea demersurilor pentru asigurarea unei colectări cât mai bune la bugetul de stat, dar și sprijinirea mediului de afaceri.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Bonusuri fiscale pentru mediul de afaceri

Ca atare, în ceea ce privește plata datoriilor deja existente, care în conformitate cu cifrele prezentate se ridică la peste 70 de miliarde de lei, am considerat că este cât se poate de important ca pentru cei care și-au plătit datoriile la timp să existe măsuri care să recunoască tot ceea ce dumnealor au desfășurat în acest sens și astfel va fi asigurat într-un procent de 3% sub formă de bonusuri fiscale pe care le vor putea folosi atât în investiții, cât și în plata datoriilor de anul viitor.

Totodată, pentru a asigura colectarea acestor datorii, așa cum am menționat mai devreme, la nivelul Ministerului de Finanțe s-a identificat o soluție prin care cei care nu și-au plătit datoriile și le vor plăti până la data de 25 noiembrie să beneficieze de o anulare a accesoriilor în valoare de 100%. Ca atare, din estimarea ministrului de Finanțe, există posibilitatea ca din aproximativ 60 de miliarde de lei să se colecteze aproximativ 20-25% din această sumă", a declarat Nicolae Ciucă, după BPN PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel