Neymar vs. Barcelona, game over. Clubul catalan va recupera 55 de milioane de euro în urma unui acord cu atacantul brazilian
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 31 aug 2021, 02:06
WhatsApp
Neymar vs. Barcelona, game over. Clubul catalan va recupera 55 de milioane de euro în urma unui acord cu atacantul brazilian
Neymar vs. Barcelona, game over. Clubul catalan va recupera 55 de milioane de euro în urma unui acord cu atacantul brazilian
Clubul FC Barcelona va recupera 55 de milioane de euro pentru exerciţiul financiar 2021-2022 în urma unui acord extrajudiciar încheiat în luna iulie cu fostul său fotbalist Neymar, informează El Mundo Deportivo.

De asemenea, acordul va pune capăt litigiului dintre Barcelona şi atacantul brazilian. "Situaţia clubului este dramatică, datoria este de 1.350 de milioane de euro", a anunţat la mijlocul lui august preşedintele Barcei, Joan Laporta.

"Barca are un patrimoniu net negativ de 451 de milioane de euro, acest lucru este foarte delicat. Fondul de rulment este de asemenea negativ, de 551 de milioane", a adăugat atunci Laporta. El a dezvăluit că pierderile pentru sezonul 2020-2021 se vor ridica la 481 de milioane de euro.


Acordul cu Neymar va permite clubului blaugrana să recupereze 55 de milioane de euro.Pe 26 iulie, Barca a indicat că a ajuns la un acord cu Neymar pentru a pune capăt "pe cale amiabilă" litigiilor financiare dintre ei, fără să dezvăluie valoarea tranzacţiei.

Au existat mai multe litigii între club şi jucător în legătură cu prima de prelungire promisă lui Neymar de către Barca înainte de transferul record al atacantului la PSG în 2017 pentru 222 de milioane de euro.

Trei litigii opuneau cele două părţi în faţa tribunalului pentru conflicte de muncă şi un an patrulea în faţa justiţiei civile, a amintit clubul. Atacantul lui PSG, care a evoluat la Barca între 2013 şi 2017, a dat în judecată clubul pentru a cere plata completă a primei de 64,4 milioane de euro, negociată cu clubul în 2016 în schimbul prelungirii contractului său până în 2021.

Prima tranșă plătităClubul i-a plătit lui Neymar o primă tranşă de 20,75 milioane înainte ca el să semneze cu PSG, dar nu i-a mai plătit restul. Ulterior, Barca l-a dat în judecată pe brazilian pentru ca el să restituie prima tranşă.

În iunie 2020, justiţia spaniolă l-a condamnat pe atacant să restituie 6,79 milioane de euro fostului său club.

Potrivit tribunalului din Barcelona care a judecat acest caz, Neymar, reziliindu-şi contractul înainte ca acesta să expire, "nu avea dreptul să primească suma" pe care o cerea.

Jucătorul a iniţiat altă procedură pentru a cere de la Barca 3 milioane de euro, corespunzând ultimei sale luni la club înainte de a semna cu PSG, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?