Netflix reduce prețul abonamentelor în mai multe țări. Va creşte numărul de utilizatori?
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Fotografie de la John-Mark Smith, Pexels
Fotografie de la John-Mark Smith, Pexels
Conducerea celor de la Netflix a anunțat joi că a redus prețurile abonamentelor pe platforma de streaming în unele țări. Este o strategie prin care Netflix încearcă să mențină creșterea numărului de abonați într-o perioadă în care concurența pe piață este din ce în ce mai mare.

Pandemia a ajutat foarte mult site-urile de filme online să se dezvolte și să atragă milioane de utilizatori. Odată cu răcirea boom-ului cauzat de pandemie și precauția consumatorilor cu privire la cheltuieli, compania Netflix și-a regândit strategiile de menținere a abonaților. 

Reducerile de preț la abonamentele Netflix vor avea loc în țări din Oriențul Mijlociu, pe piețele din Africa sub-sahariană, Asia și America Latină, relatează Tech Crunch. Reducerile se aplică doar anumitor abonamente Netflix din piețele care vor beneficia de discount, în unele cazuri fiind redus costul lunar chiar și la jumătate, potrivit sursei citate.

În prezent, Netflix operează în peste 190 de țări. Compania este în căutarea unor piețe noi, pe măsură ce piețele din SUA, dar și cele europene încep să se satureze. Netflix a anunțat și planuri de restrângere a partajării parolele pentru conturile active pe platforma de streaming. 

Printre țările în care tarifele au fost reduse se află Malaezia, Indonezia, Thailanda, Filipine, Croația, Venezuela, Kenya și Iran. Reducerile se aplică anumitor planuri tarifare, în unele cazuri costul abonamentelor scăzând la jumătate. În Marea Britanie și SUA prețurile nu au fost reduse. „Explorăm mereu modalități de a îmbunătăți experiența membrilor noștri. Putem confirma că actualizăm prețurile planurilor noastre în anumite țări”, a spus un purtător de cuvânt al Netflix.

.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel