NETFLIX a DECIS, după solicitarea UE! Toți utilizatorii, VIZAȚI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Netflix va lua noi măsuri pentru a reduce rata de biți din Europa, după discuțiile dintre comisarul european Thierry Breton și executivul companiei, Reed Hastings.

Netflix va lua noi măsuri pentru a reduce rata de biți din Europa, după discuțiile dintre comisarul european Thierry Breton și executivul companiei, Reed Hastings, conform The Verge.

„Netflix a decis să înceapă să reducă rata de biți, peste tot în Europa, pentru 30 de zile", a transmis un purtător de cuvânt, pentru The Verge. „Estimăm că acest lucru va reduce traficul Netflix din Europa cu 25%, menținând în același timp un serviciu de calitate pentru toți membrii noștri".

Cea mai recentă reducere este una dintre multele metode folosite de serviciul de streaming pentru a oferi conținut de calitate în zone cu internet slab. Compania deja folosește o unealtă adaptivă care ajustează automat calitatea filmelor și serialelor, bazându-se pe lățimea de bandă disponibilă, a mai confirmat purtătorul de cuvânt.

Cun funcționează

Netflix, care are parteneriate cu furnizorii de internet din toată lumea, determină care calitate se potrivește cel mai bine pentru cel care vizionează, asigurându-se astfel că filmele nu se întrerup. Dacă lățimea de bandă este mică, videoclipurile vor fi redate automat la o rezoluție mică.

„Pentru a învinge COVID-19, trebuie să rămânem în casă. Lucratul de acasă și streaming-ul ajută mult, însă infrastructura poate fi stresată. Pentru a asigura tuturor acces la Internet, trebuie să trecem la definiția standard când HD nu este necesar"; a transmis comisarul european, pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel