Data publicării:

Netanyahu: Vom lupta și vom câștiga. Aceasta este misiunea vieții noastre

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut declarații de presă, sâmbătă seară.

Ieri, trupele israeliene au intrat în Gaza prin „porțile răului”, a spus, sâmbătă seară premierul Benjamin Netanyahu, conform Sky News.

Scopul „suprem” al operațiunii este de „a învinge complet inamicul criminal și a ne garanta existența [ca stat]. Sunt momente în care un stat se confruntă cu două opțiuni – să existe sau să înceteze [a exista].”, a spus Netanyahu.

Israelul face „tot ce poate” pentru a evita victimele civile, a adăugat el, înainte de a acuza Hamas de crime de război.

Netanyahu le-a mulțumit liderilor din Vest, inclusiv Regatului Unit și SUA pentru că sunt alături de țara sa.

„Vom lupta și vom câștiga... aceasta este misiunea vieții noastre”, a mai spus premierul.

Ofensiva la sol ar putea ajuta la asigurarea ostaticilor, spune Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a promis investigație completă asupra evenimentelor din ziua de 7 octombrie, însă a insistat că războiul împotriva Hamas este problema presantă.

El a subliniat unitatea cabinetului său de război și a guvernului mai larg și spune că operațiunea la sol ar putea ajuta la salvarea ostaticilor deținuți de Hamas.

Întrebat în continuare despre ostatici, el a repetat că operațiunile militare din regiune sunt concentrate pe două obiective.

„Avem două obiective, iar cel mai suprem este eliminarea completă a capacităţilor operaţionale şi guvernamentale ale Hamas, iar al doilea este aducerea înapoi a ostaticilor”, spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel