Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 23 noi 2020 / 16:35
Netanyahu, vizită secretă în Arabia Saudită. Vezi cu cine s-a întâlnit
Benjamin Netanyahu
Ieri, premierul israelian Benjamin Netanyahu a efectuat o vizită secretă în Arabia Saudită. Iată de ce nu a fost făcut public evenimentul.

Ieri, premierul israelian Benjamin Netanyahu a zburat în secret în Arabia Saudită. Acesta a efectuat vizita pentru a-l întâlni pe prințul moștenitor Mohammed bin Salman și pentru a se vedea cu secretarul de stat american Mike Pompeo, potrivit radioului public israelian Kan și Radio Armata. Dacă ar fi confirmată, ar fi prima călătorie recunoscută public de un lider israelian într-o țară ultraconservatoare precum Arabia Saudită, o țară care a susținut în mod tradițional cauza palestiniană și a evitat toate contactele oficiale cu Israelul.

 

Directorul Mossad, prezent și el

 

Lui Netanyahu i s-a alăturat și directorul Mossad, Joseph Cohen, care a mediat informarea diplomatică discretă către statele arabe din Golf, conform unor oficiali israelieni neidentificați.

Ryadhul a refuzat până acum să normalizeze legăturile cu Israelul. Totuși, din august, le-a permis avioanelor israeliene să survoleze teritoriul saudit în drumul către destinațiile noi din Orientul Mijlociu și zona Asiei. În același timp, pe măsură ce mandatul lui Donald Trump se apropie de final, Mike Pompeo încearcă să convingă Arabia Saudită să-și urmeze vecinii, Emiratele Arabe Unite și Bahrain, în stabilirea unor relații formale cu Israelul, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro