Netanyahu spune că 'Bătălia de la Rafah' este 'decisivă'
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
'Bătălia de la Rafah' în sudul Fâşiei Gaza este 'decisivă' pentru Israel, a declarat premierul Israelului Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

Această bătălie, lansată pe data de 7 mai, este 'o luptă care va decide multe lucruri în această campanie', a zis premierul, adresându-se soldaţilor din zona Rafah.

Bătălia nu vizează 'numai batalioanele rămase' ale Hamas, dar şi 'lacunele şi rutele de aprovizionare' ale acestora. Este 'un moment dificil', a adăugat Netanyahu, la câteva ore după anunţul morţii a 5 militari israelieni ucişi miercuri din greşeală, într-un incident din nordul Fâşiei Gaza, când un tanc israelian i-a confundat cu luptători.

Dar 'acţiunea voastră ajută să puneţi capăt' bătăliei (...)'încheind-o vom face un mare pas spre înfrângerea inamicului', a zis premierul israelian.

Armata israeliană spune că desfăşoară operaţiuni militare ţintite însoţite de bombardamente din data de 7 mai la Rafah, un oraş din sudul Fâşiei Gaza, la graniţa cu Egiptul. De la începerea războiului din Fâşia Gaza, 278 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa, conform forţelor armate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel