Data publicării:

Netanyahu salută sprijinul lui Biden și atenționează că Hamas a ucis 1.400 de israelieni

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
  Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a mulțumit președintelui american, Joe Biden, în timpul vizitei sale de miercuri, pentru sprijinul "neechivoc" acordat în timpul războiului cu Hamas și a oferit o actualizare privind numărul deceselor cauzate de atacul transfrontalier al grupării militante, care a declanșat conflictul, scrie Reuters.

"Pe 7 octombrie, Hamas a luat viețile a 1.400 de israelieni, poate chiar mai multe", i-a spus Netanyahu lui Biden într-o discuție televizată.

El a îndemnat țările să se alăture Israelului în ceea ce el a numit "o luptă între forțele civilizației și forțele barbariei".

„Sunt aici pentru un motiv simplu: vreau ca lumea din întreaga lume să știe că Statele Unite stau alături de Israel, dar am venit în mod special ca să fac un lucru clar. Teroriștii au omorât peste 1400 de oameni și este un cuvânt corect folosit „măcelărit”. Printre ei se află și americani și au luat foarte mulți oameni ostatici, inclusiv copii. Imaginați-vă cum s-au simțit copiii care s-au ascuns de Hamas. Este dincolo de înțelegerea mea. Au comis atrocități care fac ISIS să arate mai rațional.

Americanii suferă alături de voi și sunt îngrijorați pentru că nu este un lucru ușor ceea ce trebuie să faceți, dar trebuie ca în răspunsul pe care îl aveți să ne asigurăm că aveți ceea ce vă trebuie pentru a răspunde și ne vom asigura că așa se întâmplă. De asemenea, trebuie să ținem minte că acest atac nu reprezintă întregul popor palestinian.

Lumea este atentă la ceea ce se întâmplă aici, nu numai Statele Unite, ci și celelalte democrații.", a spus Joe Biden. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel