Netanyahu, prima reacție după ce s-a solicitat mandat de arestare pe numele său: Cum îndrăzniți... ?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Benjamin Netanyahu a făcut primele declarații, după ce procurorul-șef al Curții Penale Internaționale a solicitat un mandat de arestare pe numele său.

În primele sale comentarii publice cu privire la mandatul de arestare solicitat împotriva sa de către procurorul-șef al Curții Penale Internaționale, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat luni că decizia „absurdă și falsă” este „îndreptată împotriva întregului stat Israel”, scrie Times of Israel.

„Este îndreptat împotriva soldaților IDF, care luptă cu un eroism suprem împotriva ucigașilor ticăloși ai Hamas”, a spus el într-o declarație video.

Procurorul șef Karim Khan nu a emis mandate de arestare, ci și-a anunțat intenția de a le solicita pentru Netanyahu și ministrul Apărării Yoav Gallant, alături de cei trei lideri de top ai Hamas - Yahya Sinwar, Mohammed Deif și Ismail Haniyeh. Judecătorii preliminari ai instanței vor rămâne să stabilească dacă există suficiente probe pentru a emite mandate.

„Cum îndrăzniți să comparați monștrii Hamas cu soldații IDF, cea mai morală armată din lume?” s-a întrebat Netanyahu. „Cu ce îndrăzneală comparați Hamas care a ucis, ars, măcelărit, violat și răpit frații și surorile noastre cu soldații IDF care duc un război drept care nu are egal în moralitatea sa?”, a continuat el.

Netanyahu a spus că a respins „cu dezgust” comparația aparentă a lui Khan și a spus că este un exemplu al „noului antisemitism” care s-a mutat din campusurile universitare la Haga. Premierul a promis publicului israelian că CPI nu va împiedica Israelul să răstoarne Hamas și să obțină „victorie totală”.

CITEȘTE ȘI        -        Soarta lui Netanyahu stă în mâinile unei românce. Cine e judecătoarea care conduce completul Curții Penale Internaționale

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel