Data actualizării:
Data publicării:

Netanyahu NU va ajunge la Washington - informează Biroul premierului, după ce, inițial, s-a zvonit că va ţine un discurs în faţa Congresului

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Informațiile publicate de Politico au fost infirmate de Biroul lui Benjamin Netanyahu.

Update: Mai multe clarificări au venit din patea Biroului lui Netanyahu

Biroul lui Benjamin Netanyahu a negat prezenţa premierului israelian pe 13 iunie la Washington pentru a ţine un discurs în faţa Congresului, cum a raportat presa americană, a informat presa israeliană marţi dimineaţa, potrivit Agerpres.

Biroul lui Netanyahu a declarat presei israeliene că data discursului său în Congresul SUA "nu a fost finalizată" şi că nu va fi 13 iunie, deoarece s-ar suprapune cu sărbătorile evreieşti.

Media americane Punchbowl News and Politico au raportat luni că Netanyahu va ţine un discurs în faţa parlamentarilor Statelor Unite în Congresul de la Washington pe 13 iunie.

Știrea inițială:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va susține un discurs în fața Congresului Statelor Unite la Washington pe 13 iunie, au informat luni site-urile americane Punchbowl News și Politico, relatează Agerpres. Netanyahu a fost invitat vineri de liderii parlamentari republicani și democrați pentru a adresa un mesaj în fața legislativului american.

"Sunt încântat de privilegiul de a reprezenta Israelul în faţa celor două Camere ale Congresului şi de a le spune adevărul despre războiul nostru drept împotriva celor care încearcă să ne omoare", a declarat sâmbătă Benjamin Netanyahu într-un comunicat oficial.

Tensiuni și nemulțumiri

Invitația a venit după două recente eșecuri pentru Israel: recunoașterea statului Palestina de către trei țări europene și decizia procurorului Curții Penale Internaționale, Karim Khan, de a solicita mandate de arestare împotriva lui Netanyahu pentru presupuse "crime împotriva umanității", în același timp cu liderii Hamas.

Aceasta intervine într-un moment în care președintele american și-a declarat public opoziția față de o ofensivă terestră de mare amploare la Rafah, unde peste un milion de civili sunt prinși în capcană, amenințând să oprească anumite livrări de arme către Israel dacă avertismentul său nu este ascultat.

Decizia a stârnit critici la Washington din partea republicanilor care îl acuză pe președinte că a abandonat Israelul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel