Urmărește emisiunea live
Netanyahu, durere în piept în timpul rugăciunii. Primele explicații despre momentul în care fostul premier a plecat din sinagogă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Benjamin Netanyahu
Sursa foto: Facebook Benjamin Netanyahu
Fostului premier israelian Benjamin Netanyahu i s-a făcut rău în timpul unei ceremonii religioase de la Ierusalim.

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, în cursă pentru alegerile legislative de la 1 noiembrie, a plecat miercuri de la o ceremonie religioasă de la Ierusalim după ce i s-a făcut rău, a anunţat serviciul său de comunicare, precizând că acum se simte "bine", relatează AFP, citată de Agerpres.

Netanyahu, care va îndeplini 73 de ani în două săptămâni, "s-a simţit rău" în timp ce asista la o sinagogă din Ierusalim la o rugăciune, "Neilah", celebrată în cadrul sărbătorii de Yom Kippour.

"I s-au făcut o serie de teste la faţa locului care s-au dovedit a fi normale. Acum, el se simte bine. Dar pentru a evita orice îndoială, fostul premier are intenţia de a se deplasa în mod independent la spital pentru a efectua un control", a precizat serviciul său de comunicare.

"S-a luat decizia să petreacă o noapte sub observaţie"

Deşi sursa citată nu a precizat natura problemei sale de sănătate, media israeliene au evocat "o durere în piept". La puţin timp după aceea, spitalul Shaarei Tsedek de la Ierusalim a indicat că fostul prim-ministru a ajuns la centrul spitalicesc şi că rezultatele examinării sale s-au dovedit a fi "normale".

"După consultare, s-a luat decizia să petreacă o noapte sub observaţie", a menţionat spitalul într-un comunicat.

Premirul Yair Lapid, rival al lui Netanyahu în legislativele din noiembrie, i-a urat pe Twitter o "restabilire rapidă şi completă".

Israelienii sunt chemaţi la urne la 1 noiembrie, pentru a cincea oară în trei ani şi jumătate, pentru alegeri legislative care ar putea consacra revenirea într-un post de decizie a lui Netanyahu, cel mai longeviv şef de guvern din istoria ţării şi care a părăsit puterea în primăvara lui 2021 în favoarea unei coaliţii eterogene conduse în prezent de Yair Lapid. Ultimele sondaje creditează partidul Likud, al lui Netanyahu, inculpat pentru corupţie, cu primul loc în intenţiile de vot, estimându-se că va obţine puţin mai mult de o treime din cele 120 de mandate din Knesset.

Citește și:

Israel deține arme nucleare? Pentru prima dată în istorie premierul Israelului a făcut aluzii la arsenalul nuclear al țării

Potrivit unui articol publicat de CNN, premierul israelian Yair Lapid vorbind la un eveniment pentru a marca schimbarea conducerii la Comisia pentru Energie a făcut referire la capacitățile defensive și ofensive ale Israelului, precum și la ceea ce el a numit ”alte capacități” ale acestuia, înțelese ca fiind o referire la armele nucleare.

”Arena operațională din domul invizibil de deasupra noastră este construită pe capacitățile defensive și pe capacități ofensive și pe ceea ce mass-media străină tinde să numească ”alte capacități. Aceste alte capacități ne țin în viață și ne vor ține în viață atâta timp cât noi și copiii noștri suntem aici”, a spus Lapid.

Se crede că Israelul deține câteva sute de arme nucleare, dezvoltând tehnologia în anii 1960. Spre deosebire de majoritatea statelor presupuse cu arme nucleare, Israelul nu a declarat niciodată oficial posesia.

În schimb, urmărește o politică de ”opacitate” – adică liderii israelieni, atunci când sunt împinși, au preferat să facă doar referiri oblice sau ambigue la arme nucleare. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel