Netanyahu: Ajutorul american pentru Israel "apără civilizaţia occidentală" 
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că votul pentru un nou ajutor militar american în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru Israel "apără civilizaţia occidentală", în contextul escaladării conflictului cu Hamas și Iran.

"Congresul SUA tocmai a adoptat cu o majoritate covârşitoare un proiect de lege foarte apreciat privind ajutorul, care arată un sprijin bipartizan puternic pentru Israel şi apără civilizaţia occidentală. Le mulţumesc prietenilor noştri, mulţumesc Americii!", a scris premierul israelian, Benjamin Netanyahu pe reţeaua X.

Israel Katz, şeful diplomaţiei israeliene, a spus despre votul Camerei Reprezentanţilor din SUA privind noul ajutor militar că trimite "un mesaj puternic inamicilor noştri".

Israel Katz a scris pe contul său de X că votul "dovedeşte legăturile strânse şi parteneriatul strategic dintre Israel şi Statele Unite".

Aceste resurse financiare vor fi alocate, printre altele, pentru consolidarea sistemului antirachetă al Israelului, cunoscut sub numele de "Domul de Fier".

Acum, proiectul de lege trebuie să primească aprobarea Senatului, unde este posibil să se desfășoare un prim vot chiar în cursul zilei de marți, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel