Nemulţumiri la Amazon. Angajaţii se revoltă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Angajații Amazon, una dintre cele mai mari companii din lume, refuză să se întoarcă la birou. Au semnat chiar şi o petiţie.

Oamenii continua să refuze să se intoarcă la birou câte 3 zile pe săptămână. Obligativitatea a fost impusă de către Andy Jassy, CEO-ul companiei, scrie CNBC. Mai mulți angajaţi au creat un canal de platforma Slack în care au înaintat o petiţie internă care are ca scop respingerea deciziei care le cere să se întoarcă la munca de la birou cel puţin trei zile pe săptămână începând cu data de 1 mai. Petiţia îndeamnă echipa de management a companiei să se răzgândească și să elimine această obligaţie, totul la doar câteva zile după ce a fost anunţată angajaților.

Din momentul lansării petiției, angajații au strâns 5.000 de semnături, iar 16.000 de angajați s-au alăturat grupului. Fluxul intern de știri al companiei a fost „bombardat” de numlțumirea acestora legată de această decizie. Fluxul poartă denumirea de Inside Amazon, iar acolo angajații au început să comenteze în repetate rânduri despre o înregistrare cu Andy Jassy, care nu se știe ce conține.

Amazon vrea să concedieze 18.000 de oameni

Angajații Amazon tremură în așteptarea veștilor proaste. Gigantul american a anunțat că peste 18.000 de persoane urmează să își piardă locul de muncă, ca urmare a planului de reducere a forței de muncă. În mesajul transmis pe site-ul grupului, CEO-ul Andy Jassy indică faptul că Amazon „planifică să elimine puţin peste 18.000 de locuri de muncă”, inclusiv în Europa. Acest plan este cel mai mare dintre anunţurile recente de reducere a forţei de muncă care afectează sectorul tehnologiei din Statele Unite. E cea mai mare reducere de personal din istoria companiei din Seattle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel