Nemulțumiri înainte de JO Tokyo 20202. Maratonul a fost mutat
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 05 noi 2019 / 16:58
WhatsApp
Responsabilii atletismului din Japonia sunt nemulţumiţi de decizia CIO de a muta maratonul de la JO 2020 de la Tokyo la Sapporo.

Federaţia japoneză de atletism (JAAF) a criticat marţi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), susţinând că nu ar fi trebuit să ia decizia de a muta proba de maraton din cadrul JO 2020 de la Tokyo la Sapporo pe motiv că sportivii trebuie protejaţi de căldura sufocantă prognozată pentru vara anului viitor în capitala niponă.

Este ca şi cum ai cere unui alpinist care s-a pregătit timp de nouă luni să escaladeze Everestul, să escaladeze un alt vârf muntos. Sportivii nu participă la competiţii pentru a fi protejaţi. Misiunea lor este să depună eforturi în conformitate cu regulile prestabilite şi să încerce să se autodepăşească, au comentat oficiali ai JAAF.

Municipalitatea din Tokyo a anunţat că nu se va opune deciziei Comitetului Internaţional Olimpic de a muta probele de maraton şi marş în nordul Japoniei, cu ocazia Jocurilor de vară din 2020, a anunţat vineri guvernatoarea capitalei japoneze,Yuriko Koike.

"Nu putem fi de acord cu CIO, însă nu vom bloca această decizie", declara Koike la finalul unei reuniuni cu responsabilii olimpici şi cu organizatorii JO de la Tokyo. "Cu alte cuvinte, este o decizie fără acord", a adăugat ea.

G Ad:

Maratonul, mutat la Sapporo

CIO a decis să organizeze probele respective la Sapporo, pe insula japoneză Hokkaido, unde temperaturile estivale sunt mai scăzute decât la Tokyo, pentru a proteja sănătatea sportivilor.

Comitetul Internaţional Olimpic a luat această decizie luna trecută, după ce s-a declarat "şocat" de avalanşa de probleme cu care s-au confruntat sportivii în timpul Campionatelor Mondiale de atletism care au avut loc această toamnă la Doha, în condiţii meteorologice apropiate de cele care ar putea fi înregistrate la Tokyo, în vara viitoare.

Mulţi sportivi au suferit puternic din cauza căldurii cu ocazia probelor test ale JO, care au avut loc la Tokyo în această vară, în condiţii de caniculă, dublate de un grad ridicat de umiditate.

Organizatorii japonezi ai JO 2020 nu au primit, însă, deloc bine decizia CIO, considerând că maratonul este o probă fanion a evenimentului, deoarece se desfăşoară în afara stadionului şi este văzut şi ca o ocazie pentru capitala niponă de a se pune în valoare în întreaga lume, prin intermediul televiziunii.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro