Data publicării:

Nemulțumiri în USL: Varujan arată cum au fost trișati liberalii la împărțirea ministerelor

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Varujan Vosganian a afirmat că în cadrul ultimei ședințe a Comitetului Național Executiv al PNL mulți "mulți colegi și-au exprimat sentimentul că funcțiile de ministru delegat au fost inventate împotriva PNL." El a mai spus că e vorba în principal de ministerul de Finanțe, al Economiei și Transporturilor.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat sâmbătă la Antena 3 în cadrul Emisiunii Exces de Putere că nemulțumirile din partea miniștrilor PNL au început să iasă la suprafață

La Ministerul Economiei, ministrul Varujan Vosganian este titular, dar în fapt se ocupă doar de minerit, în timp ce de importanța zonă energetică se ocupă exclusiv Constantin Niță de la PSD cu titulatura de ministru delegat pentru Energie. De zona de Comerț, Mediul de afaceri și Turism se ocupă exclusiv Maria Grapini de la PC cu aceeași titulatură de ministru delegat.

La Ministerul Finanțelor Publice, ministrul Daniel Chițoiu care are și titulatura de vicepremier coordonează doar ANAF-ul care în fapt este în subordinea directă a primului ministru. De partea bugetară se ocupă exclusiv Liviu Voinea de la PSD, cu titulatura de ministru delegat pentru Buget și care e și ordonatorul de credite în cadrul MFP.

La Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Relu Fenechiu a pierdut drumurile (CNADNR) care au fost transferate la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine conduse de ministrul delegat Dan Șova de la PSD.

 De asemenea, Varujan Vosganian a completat lista cu ministrul Radu Stroe de ma Ministerul Administrației și Internelor care a pierdut DGIPI și Prefecturile. De facto ele sunt în coordonarea ministrului, dar ministrul nu are nici un cuvânt de spus în numirea sau schimbarea prefecților sau a șefului DGIPI care sunt apanajul exclusiv al premierului.

Și la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național ministrul Daniel Barbu a pierdut Secretariatul de stat pentru Culte după ce acesta a fost  trecut în subordinea premierului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel