Data publicării:

Nemții sunt îngrijorați pentru viitor. Jumătate din populație își face griji pentru ziua de mâine

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Potrivit sondajului Forsa, jumătate din populația Germaniei crede că situația consumatorilor se va înrăutăți în următorii ani. 

Populația germană începe să se teamă de viitorul apropiat, potrivit unui sondaj Forsa. Principalele cauze ale îngrijorării acestora sunt alimentarea cu energie și pensiile, dar și puterea de cumpărare.

În timpul crizei energetice din ultima perioadă, Germania a fost una dintre țările cele mai grav afectate, cu o mare parte a populației suferind din cauza sancțiunilor impuse Federației Ruse ca urmare a războiului din Ucraina.

Putin e ofticat pe inteligența artificială din Vest. Rusia vrea reforme tehnologice pe „steroizi”
https://www.dcnews.ro/putin-e-ofticat-pe-inteligenta-artificiala-din-vest-rusia-vrea-reforme-tehnologice-pe-steroizi_939357.html

Astfel, consumatorii germani ar resimți o presiune tot mai mare asupra lor, lucru care a dus la o teamă generală pentru viitorul apropiat.

Aproape 50% dintre germani se tem că situaţia lor de consumatori se va deteriora în următorii zece ani, potrivit unui sondaj Forsa pus la dispoziţia agenţiei DPA.



Sondajul, comandat de Federaţia Organizaţiilor Consumatorilor Germani (vzbv), arată că 48% dintre adulţi se aşteaptă ca situaţia lor de consumatori să se deterioreze în următorul deceniu. Sondajul a fost comandat de vzbv cu ocazia Zilei Consumatorului german 2023 în această luni la Berlin.

Un eşantion reprezentativ de 1.003 adulţi a fost chestionat între 6 şi 8 noiembrie.

Cetățenii din cinci state UE au intrarea liberă în China, fără viză. Se caută turiști, după trei ani de măsuri COVID-19
https://www.dcnews.ro/fara-viza-de-calatorie-in-china-pentru-cetatenii-din-cinci-state-ue-si-malaezia_939297.html

În timpul Zilei Consumatorului, experţii vor discuta perspectivele legate de probleme importante ale consumatorilor precum pensiile, mobilitatea şi inteligenţa artificială.

Potrivit sondajului, întrebaţi ce subiecte necesită în prezent cea mai mare atenţie politică, 38% dintre respondenţi au citat alimentarea cu energie, în timp ce 23% văd în prezent cea mai mare nevoie de acţiune legată de pensii.

Ramona Pop, membru al consiliului Vzbv, a apreciat că este un semnal de alarmă faptul că aproape jumătate dintre oameni sunt îngrijoraţi de viitor.

"În vremuri incerte, consumatorii au nevoie de claritate şi unitate mai degrabă decât conflicte", a spus Pop, notează Agerpres.

Reacțiile la nivel mondial, după ce Geert Wilders a câștigat alegerile parlamentare din Olanda. ”Suferința și teama sunt enorme” - Reuters
https://www.dcnews.ro/reactiile-la-nivel-mondial-dupa-ce-geert-wilders-a-castigat-alegerile-parlamentare-din-olanda-suferinta-si-teama-sunt-enorme-reuters_939173.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel