Data publicării:

Nemții sunt acuzați că „ard gazul prea repede“ și ignoră apelurile politice pentru a reduce consumul

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Gospodăriile din Germania sunt acuzate că nu fac economii la gaze.

Se pare că nemții folosesc prea mult gaz și ignoră apelurile politice pentru a reduce consumul, după ce Agenția Federală de Rețea a raportat săptămâna trecută că consumul de gaz a fost cu 14,5% peste media din septembrie din ultimii patru ani.

Vestea l-a determinat pe șeful agenției, Klaus Müller, să emită o amenințare la adresa gospodăriilor private, argumentând că folosesc prea mult gaz.

„Indiferent de cum este vremea: avem nevoie de economii de cel puțin 20% în toate zonele”, a declarat fostul politician al Partidului Verzilor pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, adăugând că, altfel, Germania nu va trece peste iarnă fără o lipsă de gaze.

„Nu văd asta cu ultimele cifre de consum. De aceea, va trebui să facem ajustări în sectorul privat”, a spus Müller referindu-se la gospodăriile private.

Șeful agenției de rețea dorește să crească și mai mult prețul gazelor dacă nemții nu respectă cererea statului de raționalizare a consumului.

Se pregătește raționalizarea

„În această situație, mesajul meu nu poate fi decât: Dragi politicieni, nu trebuie să pierdeți din vedere efectul de ghidare al prețurilor”, a spus Müller, avertizând guvernul federal împotriva introducerii unui plafon de preț al gazelor.

Potrivit lui Müller, este evident că mulți oameni nu au înțeles cât de scump este consumul lor de gaz și ce consecințe poate avea pentru companii și locuri de muncă.

Gospodăriile private și micii reprezintă 40% din consumul de gaze din Germania. În efortul de a reduce consumul de gaz la nivel național, Müller dorește să prezinte cifrele de consum săptămânal pentru gospodăriile private, care vor fi actualizate în fiecare săptămână în viitor.

Când vine vorba de furnizarea de gaze, nivelul de alarmă al Germaniei se află în prezent la al doilea dintre cele trei niveluri de avertizare pentru planul de urgență în materie de gaze al țării. Dacă situația aprovizionării cu gaze a Germaniei se înrăutățește, guvernul federal poate face o etapă a treia a nivelului de gaz, care ar necesita probabil raționalizarea gazului, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel