Nemţii se tem că americanii le fură... şezlongurile. De la ce a pornit totul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Mălina Sîrbu, Pexels
Fotografie de la Mălina Sîrbu, Pexels
Un subiect cel puţin inedit a luat naştere în Germania, acolo unde cetăţenii se tem că americanii vor să le fure... şezlongurile. Iată mai jos la ce se referă! 

Una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale germanilor este Mallorca, acolo unde 2,12 milioane de germani au fost în 2021, dintr-un total de 5,7 milioane de turişi. Practic, nemţii au format 40% din totalul turiştilor din Baleare, cifră dublă faţă de cea a spaniolilor şi triplă faţă de britanici. 

Acum, însă, dominaţia germană asupra pieţei turismului din Mallorca ar fi ameninţată de... americani. Tabloidul german Bild a publicat un material sub titlul "Ne fură americanii şezlongurile din Mallorca?", în care scria că United Airlines, companie aviatică din SUA, a triplat numărul curselor spre Palma de Mallorca în timpul verii. 

Iar zborurile de câte 214 persoane erau mereu pline. 

"Nu spre Miami, nu spre Cancun, nu spre Honolulu. Orice american care are un pic de respect de sine va zbura spre Mallorca în această vară? După britanici, vin americanii să ne fure şezlongurile?", arată Bild, conform Daily Mail

Veşti proaste pentru germani vin şi de la hotelierii din Mallorca, Javier Vich, şeful Asociaţiei Hotelurilor Asphama, spune că proprietăţile pe care le manageriază sunt pline de rezervări făcute de turişti americani, încă din septembrie 2022. 

Jurnalistul Larry Olmsted spune că Mallorca este în top 5 destinaţii de călătorie pentru americani în 2023. 

"Mallorca a fost super populară printre europeni, însă din motive necunoscute, paradisul insular din Mediterană a rămas sub radarul americanilor până în urmă cu ceva vreme. Mallorca este fierbinte, şi merită să fie aşa!", a scris Olmsted. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel