Data actualizării:
Data publicării:

Nelu Tătaru, făcut mincinos. Ludovic Orban face fix ce-l acuză unii lideri PNL. Fără reacție după rafala de atacuri din USR

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Nelu Tătaru, făcut mincinos. Ludovic Orban face fix ce-l acuză unii lideri PNL. Fără reacție după rafala de atacuri din USR
Nelu Tătaru, făcut mincinos. Ludovic Orban face fix ce-l acuză unii lideri PNL. Fără reacție după rafala de atacuri din USR
Incendiul de la ”Matei Balș” a însemnat o tragedie, la nivel uman. La nivel politic, un crater. Între PNL și USR, totul s-a acutizat. În timp ce dinspre USR vin atacuri în rafală la adresa PNL, la adresa celor întâmplate în Guvernul Orban - veșnica grea moștenire- din tabăra liberalilor nu sunt reacții. Premierul Ludovic Orban pare că se ascunde. 

Ludovic Orban este criticat în PNL din cauză că a cedat în fața USR-ului, în negocierile purtate pentru formarea Guvernului Cîțu. Unii spun că și-a negociat, în fapt, funcția de la conducerea Camerei Deputaților, pierzând în fața liderilor USR-PLUS multe alte funcții-cheie. Dincolo de aceste aspecte, mai sunt și atacurile directe în coaliție, însă acestea vin de la USR, în timp ce PNL rămâne fără reacție, asta deși este vizat direct.

Ministrul USR spune că NIMENI nu a văzut ce spune ministrul PNL

Nu mai departe de ziua de luni, 1 februarie, au pornit săgeți către Nelu Tătaru și guvernarea Orban. Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății, a afirmat, cu referire la raportul după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, că ”Până în acest moment, Ministerul Sănătăţii nu a văzut, nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a văzut nicio versiune, măcar o versiune intermediară a raportului de după Piatra Neamț”. Declarațiile sale veneau să-l contrazică pe fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, care afirma: ”S-a făcut un raport, care a apărut chiar pe 23 decembrie. După cum ştiţi, o ordonanţă de urgenţă a fost în primă lectură, care stipula că se pot accesa fonduri europene pentru a reface aceste instalaţii. Din informaţiile mele, că şi astăzi m-am informat, această ordonanţă de urgenţă se află în continuare pe masa iniţiatorilor - Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene - pentru avizare”. Documentul draftului OUG a fost publicat și de DCNews.  

Ludovic Orban, fără reacție în fața USR

În acest context dificil, am încercat să-l contactăm pe Ludovic Orban, premier în momentul tragediei de la Piatra Neamț, actual președinte al PNL, pentru a afla care este poziția partidului ce-l conduce față de atacurile care continuă să vină în rafală din USR - un USR care nu se consideră responsabil pentru tragedia de la ”Matei Balș”, continuând atacurile cu privire la tragedia din Piatra Neamț. Președintele PNL nu ne-a răspuns, însă, la 3 ore de când a fost contactat (n.r. momentul publicării acestei știri), făcând practic ceea ce i se reproșează: cedează totul în fața unui USR pregătit de atac. 

Întrebările la care considerăm că ar trebui să răspundă conducerea PNL, în raport cu USR: 

1. Cum poate fi apreciată colaborarea PNL - USR din perspectiva modului în care a reacționat dl. Vlad Voiculescu după tragedia de la Piatra Neamț* față de modul în care a reacționat dl. Nelu Tătaru, care nu a cerut demisia dlui. Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, deși acesta a uitat în sertar actele normative inițiate de Nelu Tătaru, pentru prevenirea unor incendii în secțiile ATI? 

2. Care este poziția PNL față de miniștri USR-PLUS care au ignorat proiectul de OUG citit în Guvern în decembrie, respectiv Vlad Voiculescu, Stelian Ion și Cristian Ghinea? 

3. Care e reacția PNL față de ping-pong-ul susținut de ministrul USR-Plus al Sănătății care-l face, practic, mincinos pe fostul ministru Nelu Tătaru (vezi declarația de mai sus n.r.)? 

Stabilitatea politică a țării într-un context complicat, medical, economic, social, ține de stabilitatea coaliției care are majoritatea parlamentară și care, prin urmare, a dat Guvernul. Aceste reacții din coaliția de guvernare vin la extrem de scurt timp după alegerile parlamentare și, cel mai grav, vin în completare, nefiind, nici pe departe, singulare. 

Iată mai jos, cu referire la întrebarea nr. 1, o parte din reacțiile lui Vlad Voiculescu după incendiul de la Piatra Neamț, în ceea ce privește guvernarea PNL și pe ministrul Nelu Tătaru: 

*”Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent.”, ”asistăm la o mascaradă”, ”domnul Nelu Tătaru și PNL vor să se folosească de nenorocirea de la Piatra Neamț pentru a acapara și mai multă putere”.

Mai acuza că Ministerul Sănătății nu are o echipă profesionistă, ci că este ”un dezastru”, iar că aparențele erau salvate doar de un ministru ”bun povestitor”.

Precizare: De îndată ce vom avea răspunsuri la întrebările mai sus menționate, le vom publice pe dcnews.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel