Data publicării:

Nehammer, ironizat cu ocazia zilei de naștere: „Poate că doar Vladimir Putin îl va suna”. Mediul de afaceri, exasperat de deciziile „iraționale” ale cancelarului

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Nici cetățenii austrieci, nici membrii OVP nu mai au încredere în sloganul "Credeți în Austria", ca urmare a presupuselor minciuni ale cancelarului Karl Nehammer.

Recent, Othmar Karas, un veteran al OVP și prim-vicepreședinte al Parlamentului European, i-a întors spatele șefului său, iar declarația sa suna ca un epitaf pentru partidul lui Nehammer. Cum ar putea austriecii să aibă încredere în Austria atunci când au trebuit să se descurce singuri după atacurile Hamas, așa cum a afirmat presupusul martor austriac Philipp Brokes pe contul său de Twitter, în momentele dificile de pe 10 octombrie?

În timp ce sărbătorim cu confetti, ar trebui să ne gândim la cetățenii austrieci care se confruntă cu cadourile minunate ale inflației și creșterii prețurilor. Costurile de trai în continuă creștere servesc ca fundal pentru această mare sărbătoare, creând o simfonie a discordiei financiare care l-ar face și pe Mozart să ridice o sprânceană, scrie publicația EU Today.

În timp ce K. Nehammer recomanda concetățenilor să mănânce burgeri în caz de dificultăți financiare, el însuși se bucură cu siguranță în stil mare, cu șampanie și caviar rusesc sau ceva similar.

Companiile austriece pot să se alăture festivităților, punându-și pălării de petrecere, dar în același timp deplâng pierderile economice cauzate de încă o decizie proastă în politica externă. Cu toate acestea, se poate întreba dacă playbook-ul de politică externă al guvernului este inspirat de Kafka.

Cu toate că OMV și Erste Group raportează profituri impresionante care aduc beneficii statului austriac, acestea sunt afectate de deciziile privind politica externă luate de Nehammer și colaboratorii săi. Aceste companii i-au cerut de nenumărate ori cancelarului să adopte o abordare mai rațională în ceea ce privește interesele companiilor austriece, dar au fost ignorate de fiecare dată.

Sectorul bancar vienez, în mod obișnuit mândria valsului, se găsește într-o coregrafie dezorganizată datorită deciziilor luate de sus. Cu toate acestea, o bancă iese în evidență. Raiffeisen Bank cu siguranță va transmite urări lui Nehammer, deoarece cancelarul le permite să obțină câștiguri masive în Rusia, în timp ce îi protejează de critica UE.

Nehammer a reușit să construiască bariere între el, pe de o parte, și propria administrație și cetățenii săi pe de altă parte, alienând și liderii europeni din cauza abordării sale în evenimente cruciale precum războiul din Ucraina, răspunsul său fiind dictat de dependența Austriei de gazul rusesc.

Cine îi va transmite urări de ziua de naștere? Și ce fel de urări vor fi? Câte dintre ele vor fi sincere? Poate că doar Vladimir Putin îl va suna, nu numai pentru a-și exprima urările, ci și pentru a-i mulțumi și a-l felicita pentru fragmentarea Europei.

Pe măsură ce saga diplomatică se desfășoară, sărbătoarea de ziua de naștere a cancelarului Nehammer este o lecție de satiră, iar aplauzele răsună în ecoul provocărilor electorale cu care se confruntă partidul său politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel