Negrescu: Nu sunt bani în PNRR pentru IMM-uri, pentru locuri de muncă, pentru sectorul economic. Atunci unde e redresare?
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto gov.ro/ Bani PNRR, redresare
foto gov.ro/ Bani PNRR, redresare
PNRR-ul întâmpină blocaje la Comisia Europeană, iar europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția cu privire la acest aspect. 

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu se întreabă cu ce rămânem după PNRR, în afară de datorii. El punctează că ne aflăm în pericol, ca țară, iar decontul va fi plătit de toți românii. În contextul în care abia în octombrie ar putea fi acceptat planul României, care sunt șansele ca proiectele să fie gata până-n 2026? 

Cu ce rămânem la final, după PNRR

”Planul ar trebui să fie de redresare, de relansare economică. Eu nu văd în el această componentă. Nu sunt bani pentru IMM-uri, nu sunt bani pentru crearea de locuri de muncă, nu sunt bani pentru tot ce înseamnă modernizarea sectorului economic. Atunci unde faci redresare? Faci redresare făcând o agenție în plus? (Val Vâlcu: Eu am numărat vreo 4-5, n.r.). Faci redresare cu angajarea a zeci de persoane la Ministerul Muncii, cumpărarea de birouri sau prin contracte de consultanță supraevaluate? (...) Nu vedem ce rămâne la final, ei cheltuie 29 de miliarde, împrumută România și, la final, nu vedem cu ce rămânem. Ne spun că vom rămâne cu autostrăzi și ei nu sunt capabili nici măcar să facă studiile de fezabilitate pentru acele autostrăzi” a punctat europarlamentarul PSD Victor Negrescu, în interviul DCNews, despre PNRR.

Proiectele din PNRR trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026. ”Mă îngrijorează. Dacă nu se finalizează aceste proiecte, vom plăti noi, românii, cu toții, sumele pentru finalizarea proiectelor sau vom returna sumele care n-au fost folosite corect.” a transmis Victor Negrescu. 

Anterior, el a făcut o dezvăluire despre un nou set de critici transmis de Comisia Europeană către Guvernul României: „Va apărea, la un moment dat public, dar eu nu înțeleg de ce-l țin la secret”. Ar fi vorba despre o scrisoare de peste 20 de pagini în care CE ar critica proiectele României pentru PNRR. În acest context, în timp ce alte state au demarat proiectele din PNRR, proiectul României ar urma să fie acceptat abia în octombrie. 

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV  PNRR, BLOCAJ la CE. Negrescu: Chiar ACUM Comisia a trimis un nou set de critici. Guvernul le ține la secret

Vezi INTERVIUL COMPLET cu europarlamentarul PSD Victor Negrescu: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel