Data actualizării:
Data publicării:

Negresă de post. Cea mai iubită prăjitură de casă, fără lapte sau ouă. Iese pufoasă și aromată

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube VeroDelice
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube VeroDelice

Dacă ții post în această perioadă, această rețetă de negresă te va încânta cu siguranță.

Ingrediente

280 g făină
240 ml apă
250-280 g zahăr
100 g cacao pudră
80-100 ml ulei
1 linguriță de sare
2 fiole esență de vanilie
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt

Opțional: zahăr pudră pentru decorat

Cum se prepară

Pentru început, preîncălzește cuptorul la treapta mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când observi o compoziție omogenă.

Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așază perfect compoziția.

Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asemenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel