Data publicării:
Negresă de post. Cea mai iubită prăjitură de casă, fără lapte sau ouă. Delicioasă și pufoasă!
Negresă de post. În perioada Postului Crăciunului, această variantă de negresă, fără lapte sau ouă, este alegerea perfectă. Se face ușor și rapid. Amesteci totul, bagi la cuptor și gata prăjitura. Va fi delicioasă și pufoasă.
Ingrediente
-230 g făină
-100 g zahăr (poate fi și brun )
-160 ml apă minerală
-90 ml ulei
-1 linguriță praf de copt
-2 linguri de dulceață (la alegere)
-un praf de sare
-2 linguri de cacao
-1 esență de rom
-50 g stafide (sau merișoare uscate, goji, cireșe confiate)
-3 linguri de semințe (de floarea soarelui, de dovleac, nuci, alune, migdale tocate)
Cum se prepară negresa de post
Negresă de post. Ai nevoie de un bol și o lingură. Pune toate ingredientele în acest bol, indiferent de ordine și amestecă-le cu o lingură până când compoziția devine omogenă. Acoperă tava cu o hârtie de copt și turnăm compoziția.
Negresă de post. Coacem negresa timp de 25-30 minute la 180 grade. Cel mai sigur, facem testul cu scobitoarea să vedem dacă aluatul e gata copt. Apoi îl lăsam la răcit și începem să o tăiem. Putem adăuga deasupra frișcă vegetală sau ciocolată neagră de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News