Data publicării:
Negresă de post. Cea mai iubită prăjitură de casă, fără lapte sau ouă. Delicioasă și pufoasă!
Ingrediente
-230 g făină
-100 g zahăr (poate fi și brun )
-160 ml apă minerală
-90 ml ulei
-1 linguriță praf de copt
-2 linguri de dulceață (la alegere)
-un praf de sare
-2 linguri de cacao
-1 esență de rom
-50 g stafide (sau merișoare uscate, goji, cireșe confiate)
-3 linguri de semințe (de floarea soarelui, de dovleac, nuci, alune, migdale tocate)
Cum se prepară negresa de post
Negresă de post. Ai nevoie de un bol și o lingură. Pune toate ingredientele în acest bol, indiferent de ordine și amestecă-le cu o lingură până când compoziția devine omogenă. Acoperă tava cu o hârtie de copt și turnăm compoziția.
Negresă de post. Coacem negresa timp de 25-30 minute la 180 grade. Cel mai sigur, facem testul cu scobitoarea să vedem dacă aluatul e gata copt. Apoi îl lăsam la răcit și începem să o tăiem. Putem adăuga deasupra frișcă vegetală sau ciocolată neagră de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News