Negoiță RADE mai mult de jumătate din posturile din Primărie. ”Eu cred în SALARII MARI”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că după digitalizare, urmează reforma instituțională, prin care va da afară jumătate din funcționari. 

”Anul acesta noi am pregătit și organigrama, până al jumătatea anului o să intre în vigoare noua organigramă: RADEM mai mult de jumătate din posturi, ca să știm despre ce discutăm. Am avut discuție cu cei de la sindicat și le-am explicat că, la nivelul de salarizare pe care l-am făcut astăzi, pentru că de anul trecut, de la jumătatea anului, legea ne permite ca noi, administrația publică locală, să stabilim nivelul de salarii, respectând niște reguli, nu poate să aibă mai mult decât viceprimarul, de exemplu, și, așa cum e normal, primarul, conducătorul instituției trebuie să aibă cel mai mare salariu. Până-n vara anului trecut, erau directori în primării din țară, prin Consilii Județene, prin ministere, care aveau salarii se două-trei ori mai mari decât conducătorul instituției, ceea ce mi se pare profund în neregulă. Anomalii! Eu cred în salarii mari, salariul mare înseamnă nivel de trai și condiții mai bune de viață în această țară, dar salarii mari și multe sunt nesustenabile pe termen mediu și lung. În consecință, le-am spus cât se poate de clar: eu sunt de acord să creștem salariile cu o singură condiție - că facem reformă sănătoasă și că rămânem în instituție doar atât cât e nevoie și să facem un sistem în care să fie nevoie de cât mai puțini oameni.” a subliniat Robert Negoiță, la DCNews

”Banii primăriei sunt ai noștri, ai tuturor”

Întrebat unde se duce personalul respectiv, primarul Sectorului 3 a răspuns că ”se dă concurs, cei mai buni rămân, ceea ce mă interesează. Eu consider că zona publică- și credeți-mă că mă lupt mult să le schimb acea mentalitate: `lasă, dom`ne, că suntem la buget, sunt trei în plus, ce dacă? e de la ei? e de la primărie`. Nu, nu, la primărie sunt bani noștri, ai tuturor, de care trebuie să avem foarte mare grijă, sunt primării care folosesc tot bugetul pe salarii, targetul meu este să ne ducem sub 10% pe salarii, restul pe investiții.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel