Negocieri rotativă guvernamentală. Iohannis a dat semnalul: Așteptarea mea este că...
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Klaus Iohannis - Nicolae Ciucă/ Inquam Photos / George Călin
Klaus Iohannis - Nicolae Ciucă/ Inquam Photos / George Călin
Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre rotativa guvernamentală. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că aşteaptă ca negocierile din coaliţia guvernamentală privind împărţirea ministerelor să se finalizeze până săptămâna viitoare.

"Chestiunile legate de împărţirea ministerelor, de cine şi cum face coaliţia sunt chestiuni care se negociază între partide, nu este o negociere la care trebuie să participe preşedintele statului, însă aşteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare, să se intre efectiv în procedurile care se vor finaliza sper în puţine zile cu un nou Guvern prin care se realizează aşa-zisa rotaţie, adică prim-miniştrii să se schimbe şi ministerele să se ocupe cu oameni performanţi", a afirmat Klaus Iohannis, la Reykjavik.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi şi miercuri, la Reykjavik, la summitul şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Consiliului Europei.

Ziua în care-și dă demisia Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a anunţat că îşi dă demisia pe 26 mai, ceea ce va declanşa demisia întregului executiv, urmând ca apoi să înceapă procedurile pentru numirea guvernului condus de Marcel Ciolacu. Astăzi, PNL şi PSD şi-au stabilit în şedinţe separate mandatele de negociere. Social-democraţii îşi doresc un guvern flexibil, cu un număr mai mic de ministere, în timp ce liberalii vor să se respecte protocolul în vigoare, dar sunt deschişi pentru viitoare negocieri.

Liberalii vor, în principal, reducerea numărului de secretari de stat şi de subsecretari de stat, cu păstrarea protocolului care este în vigoare şi pe care se bazează coaliţia de guvernare. Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a precizat că, în cazul în care nu se va păstra protocolul, liberalii doresc renegocierea a tot ceea ce înseamnă distribuirea ministerelor. 

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel