Data actualizării:
Data publicării:

Nebunie cu locurile de parcare în Sectorul 6! Chiar și prețurile apartamentelor au luat-o razna din această cauză / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
mașini
mașini
Este nebunie cu locurile de parcare în București, mai ales în Sectorul 6.

Mai bine zis... este nebunie cu lipsa locurilor de parcare. Oamenii care stau în blocuri „comuniste”, care nu au noroc să prindă un loc de la ADP, parchează pe unde pot... și pe unde nu pot. Cei mai norocoși sunt oamenii care au apartamente în blocurile noi pentru că acolo, dezvoltatorii au făcut locuri de parcare. Doar că există o problemă: un loc de parcare în București pornește de la 10.000 de euro și poate ajunge și 20.000 de euro.

Despre lipsa parcărilor au vorbit jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai la DC News și DC News TV, în emisiunea Nod în papură.

„Tu stai în Sectorul 6. Ar trebui să ai parcări supraetajate, subterane etc. Sute de mii de locuri de parcare!”, a zis, ironic, Val Vâlcu.

„Sigur că da... O să ajungă să coste apartamentele din Drumul Taberei sume colosale la cum se dezvoltă Sectorul 6... Ceva mai dement decât în Sectorul 6 nu există... probabil există, în alte sectoare. Ce vreau să zic este că s-au aprobat o mulțime de blocuri de locuințe fără nicio logică. Cât despre locurile de parcare... nu sunt suficiente. S-au pus bârne aiurea în tramvai pentru a nu mai parca.

Nu este nicio parcare făcută nouă. Eu mă refer la mine în Drumul Taberei. Și mai sunt tot felul de idei... au pus sensuri unice pe străduțe mici în care ani întregi nu au fost probleme. Ajungi să ocolești de înnebunești până ajungi acasă. Este o lipsă totală de viziune. Când nu ai locuri de parcare, prețul apartamentelor scade. S-a și întâmplat în Drumul Taberei. Când ajungi seara acasă, după ora 21.00, nu găsești niciun loc de parcare. Este ușor aberant. În alte țări, oamenii merg cu mijloacele de transport în comun, dar au mijloace de transport în comun care merg peste tot, cu rapiditate, chiar merită să mergi cu ele”, a zis Alfred Bulai.

Și da, lipsa locurilor de parcare este o problemă și când vrei să îți vinzi apartamentul. Un apartament cu două camere, cu loc de parcare, în București, poate ajunge să coste, în medie, 120.000 euro. Prețul scade drastic dacă nu dispune de așa ceva, ajungând în jur de 80.000 euro.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel