Neamț. Un bătrân a murit în propriul pat cuprins de incendiu
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Un bătrân de 92 de ani a murit în patul său, după ce imobilul în care se afla a fost cuprins de incendiu. 

Un bătrân în vârstă de 92 de ani din localitatea Pârâul Pântei, comuna Borca, a murit în noaptea de Revelion după ce patul în care dormea lângă o sobă a luat foc, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, citat de Agerpres. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că victima s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

"Până la sosirea militarilor, din interiorul casei a fost evacuat un bărbat de 92 de ani, în stare de inconştienţă, intoxicat cu monoxid de carbon. Echipajul SMURD a preluat victima şi imediat a început efectuarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia de către un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.      

Pompierii au stabilit că efectul termic produs de amplasarea necorespunzătoare a patului lângă sobă este cauza probabilă de producere a incendiului.               

Un copil de 12 ani a murit din cauza artificiilor

Copiii se uitau la un adult care aprindea focuri de artificii cu un dispozitiv artizanal când a avut loc incidentul în Haaksbergen, în estul ţării, în apropiere de graniţa cu Germania. Copiii nu au avut nimic de-a face cu incidentul, potrivit poliţiei, care a anunţat că a arestat un bărbat şi a deschis o anchetă.      

În ajunul Anului Nou, olandezii lansează în mod tradiţional focuri de artificii  pe străzi şi în grădini, o practică populară care provoacă numeroase răniri.   

Guvernul olandez a interzis focurile de artificii pentru al doilea an consecutiv

Guvernul a interzis focurile de artificii pentru al doilea an consecutiv pentru a evita supraîncărcarea spitalelor copleşite de epidemie. În 2019, peste 1.300 de persoane au fost tratate pentru răni provocate de focuri de artificii. După interzicerea focurilor de artificii în 2020, acest număr a scăzut cu 70%, scrie Agerpres.                      

Citește mai multe aici: Un băiat de 12 ani a murit din cauza unui foc de artificii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel