Data actualizării:
Data publicării:

Neamț revenit în România, după 36 de ani: "Aici, trăim mult mai bine decât în Germania. Acolo, sora mea plătește 700 de euro/lună pentru apă și încălzire"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Johann Henning, fugit din România în anii '80, a revenit în satul natal. Iar decizia pare să fie una foarte bună pentru acesta.

În urmă cu 36 de ani, Johann Henning a fugit din România, stabilindu-se în Germania. De cinci ani, a revenit în satul Romos din Hunedoara, în casa părintească pe care a și renovat-o.

"Am trecut ilegal frontiera de vest a României, în Iugoslavia. După ce am stat în închisoare, vreo 15 zile, în țara vecină, mi-am putut continua drumul spre Germania, unde am rămas până în urmă cu cinci ani. Am lucrat acolo într-o termocentrală, iar după pensionare am revenit în satul meu natal, Romos”, povestește germanul, potrivit adevarul.ro.

"Aici este mult mai bine decât în Germania"

"Aici, este mult mai bine decât în Germania, unde locuiam la bloc, într-un apartament de 80 de metri pătrați și plăteam chirie. Aici, trăim într-o casă de aproape 300 de metri pătrați plus o grădină. Mâncăm bio din grădina noastră - cartofi, roșii, ceapă, ardei și tot ce ne punem. Avem cămările pline, pivnița plină, așa că nu avea rost să stăm în Germania să cumpărăm tot”, spune Johann.

"Sora mea plătește 700 de euro pe lună pentru apă și încălzire"

Bărbatul primește pensie de la statul german, iar veniturile îi ajung pentru un trai bun.

"Chiriile au crescut foarte mult în Germania. La fel și utilitățile. Sora mea, care a rămas acolo, într-un bloc învecinat celui unde am locuit noi, a ajuns să plătească 700 de euro pe lună numai pentru apă și încălzire. Noi am plătit, aici, gazul vreo 1.000 de lei, dar numai în lunile de iarnă. Vara a fost mult mai puțin. Prețurile benzinei și motorinei au crescut și ele în Germania, de aceea au ieșit și fermierii în stradă”, spune bărbatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel