Neamţ: Amplu exerciţiu al ISU la Mănăstirea Secu: a fost declanşat Planul Roşu de Intervenţie
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ desfăşoară, joi, un exerciţiu în care este simulată producerea unui incendiu la Mănăstirea Secu, cu extindere la fondul forestier, şi aplicarea Planului Roşu de Intervenţie.

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, Agerpres, de ISU Neamţ, scenariul exerciţiului prevede că la Paraclisul Sfântul Nicolae, din cadrul mănăstirii, a izbucnit un incendiu care s-a propagat cu repeziciune la spaţiile de locuit din vecinătate.

Datorită pereţilor antifoc, incendiul este limitat dar din cauza vitezei vântului este pericol ca incendiul să se propage la fondul forestier, mai este menţionat în exerciţiu.

Numărul apelurilor de urgenţă creşte, numeroase persoane aflate în vizitarea obiectivului observă fumul negru care se ridică din zona mănăstirii. Din informaţiile primite, un număr de aproximativ 10 persoane s-au autoevacuat în parcarea din faţa mănăstirii, iar personalul civil şi cel monahal încearcă să limiteze efectele incendiului cu mijloacele proprii şi să-şi recupereze bunurile, punându-şi viaţa în pericol. Curentul electric a fost întrerupt, iar numeroşi pelerini s-au oprit din curiozitate pentru a urmări evoluţia fenomenului, blocând accesul forţelor de intervenţie, creând pericolul producerii unor accidente, se arată în comunicatul de presă al ISU Neamţ.

La exerciţiul desfăşurat de ISU Neamţ participă şi forţe din cadrul ISU Suceava dar şi alte instituţii deconcentrate din judeţul Neamţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel