Ne-am putea legitima cu permisul de conducere. Cătălin Predoiu, discuții la minister: "Simplificarea şi debirocratizarea ajută"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Cătălin Predoiul, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre posibilitatea ca permisul să devină act de identitate.

"În România, permisul de conducere nu este act de identitate. În România, dacă mă opreşte poliţia pe stradă şi dau paşaportul, nu este act de identitate. În decembrie, am avut o conferință la Palatul Parlamentului - poliţia de acolo nu ne lăsa cu paşaportul, ci numai cu buletinul. Nu se poate să schimbați legislaţia în aşa fel încât paşaportul, cu care mă legitimez peste tot în lume, să fie act de identitate şi în România? Permisul de conducere nu poate fi şi el act de identitate?", l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Există un minister unde discutăm aceste probleme şi putem să angajăm o discuţie pe acest subiect cu comisiile de specialitate ale Parlamentului. În general, simplificarea şi debirocratizarea ajută. Sigur că sunt în discuţie şi alte considerente de ordin securitar - posibilitatea de a fi falsificat, numărul de elemente de siguranţă pe care cei care fac aceste permise să le pună acolo. Da, este un subiect şi ideal ar fi să avem unul sau două acte de identitate", a spus Cătălin Predoiu, la DCNews TV.

"Mi-am notat toate aceste propuneri și le voi discuta cu colegii", a mai precizat, ulterior, ministrul de Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel