Data publicării:

NBA analizează schimbarea regulilor de transfer pentru jucătorii liberi

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

 Regulile de transfer referitoare la jucătorii liberi (free agents), mai exact la final de contract, urmează să fie revizuite după ce săptămâna trecută numeroase staruri şi-au schimbat franciza, a declarat, marţi, preşedintele Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), Adam Silver, citat de AFP.

Aceste schimbări se impun în special din cauza negocierilor care debutează înainte de perioada oficială de transferuri.

"Nu are sens să avem reguli pe care nu suntem în măsură să le aplicăm", a reacţionat Silver la Las Vegas după o reuniune cu proprietarii de francize din NBA, adăugând că un "consens a apărut privind necesitatea de a revizui şi recalibra aceste reguli".

"Este clar că dacă acordurile sunt anunţate imediat după debutul perioadei de discuţii, atunci discuţiile au avut loc cu mult înainte", a adăugat Silver.

Efectiv, anunţul transferurilor unor vedete precum Kevin Durant şi Kyrie Irving la Brooklyn a fost făcut la câteva minute după deschiderea perioadei de transferuri pentru "free agents" pe 30 iunie.

"Am ştiut întotdeauna, până la un punct, că erau mici abateri de la aceste date limită şi le acceptam un pic în mod tradiţional, dar trebuie să ne gândim la ceea ce ar permite un campionat echilibrat, întrucât francizele care vor aştepta perioada oficială pentru a atrage jucătorii riscă să-şi vadă eforturile risipite dacă acordurile s-au încheiat anterior", a mai spus preşedintele NBA.

Vedeta americană Kevin Durant a anunţat pe reţelele de socializare că pleacă de la Golden State Warriors, echipa la care juca din 2016, pentru a se alătura clubului Brooklyn Nets, după doar câteva secunde de la deschiderea oficială a perioadei de transferuri din NBA.

El a confirmat că va semna un contract maxim cu Brooklyn Nets, în timp ce perioada semnării noilor contracte pentru agenţii liberi urma să debuteze pe 6 iulie.

De altfel, francizele din NBA, care traversează o perioadă de prosperitate fără precedent graţie exploziei drepturilor TV, au cheltuit 1,5 miliarde dolari în 45 de minute pentru a recruta "agenţi liberi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel