Nazare: Vine prima tranșă din prefinanțarea PNRR. Greul însă abia acum începe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Nazare: Veste bună despre prima tranșă din prefinanțarea PNRR
Nazare: Veste bună despre prima tranșă din prefinanțarea PNRR
Alexandru Nazare, ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Cîţu, a transmis că prima tranșă din prefinanțarea aferentă PNRR, de circa 1,8 miliarde de euro (granturi) va fi virată astăzi de Comisia Europeană.

'Si o veste buna: prima tranșă din prefinanțarea aferentă PNRR, de circa 1,8 miliarde de euro ( granturi) va fi virata astăzi de Comisia Europeană.


Ținta de absorbție pentru granturi in 2021 este de circa 200 de milioane de euro. Inca așteptăm prefinanțarea pentru împrumuturi de 1.9 miliarde de euro, unde ținta pentru 2021 este de circa 142 milioane se euro.


Inca nu avem o evidenta clara căror proiecte le corespund aceste sume preconizate a fi absorbite in 2021, respectiv 342 milioane de euro (sursa Raportul COM(2021) 915 evaluare PDE), dar nici o confirmare ca ținta va fi integral realizata.


Greul însă abia acum începe: pentru 2022 ținta este de 4.4 miliarde de euro ( 2.4 grant, 2 împrumuturi);


In ceea ce privește partea de PNRR aferenta Ministerului de finanțe, jaloanele referitoare la casele de marcat si înființarea Autorității Vamale Romane au fost deja îndeplinite pentru 2021.', a scris Alexandru Nazare, pe pagina sa de Facebook.

EXCLUSIV  România primește joi primii bani din PNRR! Ultimul act semnat de Cîțu

România primește astăzi primii bani din PNRR, 1,8 mld euro, prima tranșă de prefinanțare, după ce Florin Cîțu a semnat, în calitate de ministru interimar al Investițiilor și Fondurilor Europene, acordul de finanțare dintre România și Comisia Europeană pentru PNRR.


Este ultimul act semnat de Florin Cîțu în calitate de interimar al MIPE. În primăvară, el a mers la Bruxelles pentru a negocia PNRR, cu Ursula von der Leyen, apoi șefa comisiei a venit în România, în septembrie, pentru a semna acordul pentru PNRR. 


Florin Cîțu a fost interimar la MIPE după ce a plecat USR de la guvernare. Comisia va da un comunicat astăzi pe tema banilor care vor intra în România, informează surse DC News. Vezi știrea inițială aici!

Aplicație ANAF pe telefon. Nazare: Cum ar trebui să se schimbe interacțiunea instituției cu românii

Alexandru Nazare, ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Cîțu, a vorbit la DCNewsTV despre aplicația prin care românii vor putea evalua activitatea ANAF. 

Invitat la interviurile DC News, Alexandru Nazare, ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Cîțu, a declarat că "proiectele pe digitalizare în noul PNRR au crescut de la 20 de la proiecte la 55 de proiecte în total."

În continuare, Alexandru Nazare a făcut câteva precizări despre unul dintre aceste proiecte: o aplicație prin care cetățenii pot da un feedback clar privind serviciile oferite de fiecare administrație ANAF. 

"Unul dintre proiecte, prins în PNRR, este foarte interesant. Este o aplicație care să fie downloadată (n.red. descărcată) de cetățeni și prin care să poată da un rating în privința serviciilor pe care fiecare administrație ANAF le oferă.", a spus Alexandru Nazare la DC News TV.

"Este în PNRR, este țintă! Mă gândesc că pe baza acestei aplicații putem să evaluăm mult mai clar modul în care anumite administrații ANAF funcționează. O să avem un feedback clar al cetățenilor.", a adăugat el. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel