Navrom sistează cursele în Deltă. Asociația Operatorilor Navelor de Agrement și Transport Rapid dă asigurări că turiștii nu vor avea de suferit
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării
Sursă foto: Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării
Asociația Operatorilor Navelor de Agrement și Transport Rapid (AONATR) informează că turiștii din Delta Dunării nu vor avea de suferit ca urmare a sistării curselor Navrom.

Comunitățile din Delta Dunării și turiștii nu vor fi afectați de situația creată de unul dintre mulții transportatorii fluviali din zonă.

Asociația Operatorilor Navelor De Agrement Și Transport Rapid īi asigură că nimeni nu va rămâne pe drumuri și se vor asigura că atât turiștii, cât și localnicii vor ajunge în
siguranță la destinație.

Ca de obicei, turiștii și localnicii vor putea apela, ca și până acum la șalupele rapide, acestea având o capacitate de 12 persoane.

Ambarcațiunile circulă din două în două ore pe zi, de exemplu Tulcea - Crișan - Sulina , Tulcea – Murighiol - Sf.Gheorghe prima cursă fiind la ora 08:00; iar ultima la 18:00. Desigur același program îl regăsim și pe retur.

În regim normal aceste societăți ce fac parte din „Asociația Operatorilor Navelor De Agrement și Transport Rapid” asigurau deplasarea a mai mult de 80% dintre turiști și localnici.

Pentru a nu crea disconfort pasagerilor, numărul ambarcațiunilor poate fi, la nevoie, suplimentat.

Transportatorii au capacitatea de a duce și marfă către inima Deltei, astfel încât pensiunile și restaurantele să se aprovizioneze, iar turiștii să beneficieze de servicii și produse de calitate. 

De asemenea, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării informează că președintele Asociației, Cătălin Țibuleac, a primit asigurări de la Asociația Operatorilor Navelor de Agrement și Transport Rapid că turiștii din Delta Dunării nu vor avea de suferit dacă unul dintre transportatorii fluviali din Delta Dunării va intra în incapacitate de lucru.

Situație fără precedent: Navrom suspendă cursele de pasageri și mărfuri în Delta Dunării

Printr-un comunicat făcut public în data de 24 iunie 2022, societatea Navrom Delta SA din Tulcea anunță că este pe punctul de a opri complet toate cursele de transport pasageri și marfă către localitățile din Delta Dunării.

Începând cu dta de 26.06.2022, Navrom Delta SA Tulcea se va afla în imposibilitatea operării navelor de transport pasageri și mărfuri de strictă necesitate între municipiul Tulcea și localitățile situate în delta Dunării, din cauza lipsei resurselor financiare.

Situația a fost generată independent de voința noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-și în totalitate obligațiile din contractul ce prevede asigurarea mobilității persoanelor izolate din Delta Dunării

În speranța unei rezolvări rapide a situației, ne cerem scuze pentru disconfortul creat, se arată în documentul semnat de Nicolae Chichi, directorul executiv al Navrom Delta SA Tulcea.

O situație extrem de gravă pentru localnici

 

9.850 de locuitori din Delta Dunării depind de serviciile oferite de Navrom Delta SA, fie că este vorba despre transportul de persoane, fie că este vorba despre transportul de marfă. În 24 de localități din Delta Dunării, unde trăiesc acești 9850 de oameni, singura cale de acces este pe apă, air principalul transportator este Navrom Delta SA.

Datorită faptului că efectuează un serviciu de utilitate publică și pentru că altfel costul transportului de persoane și de mărfuri ar deveni prohibitiv pentru oamenii din Deltă, Navrom Delta Sa primește o subvenție din partea statului român. Această subvenție permite un preț cât de cât accesibil pentru localnici și un preț accesibil pentru transportul mărfurilor de strictă necesitate, cele mai multe alimente care se comercializează în delta Dunării fiind transportate de către Navrom (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel