Data actualizării:
Data publicării:

Navalnîi a fost încarcerat în cel mai dur penitenciar din Rusia. Ce spun foștii deținuți

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Foștii deținuți au descris colonia penitenciară unde a fost transferat Aleksei Navalnii ca având cele mai dure condiții de detenție din Rusia.

Mai mulți oficiali ruși au afirmat duminică că opozantul Alexei Navalnîi se află în regiunea Vladimir, într-o colonie penitenciară, aflată la 3 ore distanță de Moscova, scrie Digi24. Navalnîi a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare.

Colonia se numește IK-2, iar patru foști deținuți au descris-o ca fiind o închisoare cu condiții foarte dure. „Este o închisoare extrem de strictă. Încearcă să controleze fiecare pas, fiecare gând”, spunea Konstantin Kotov, unul dintre foștii deținuți, încarcerat timp de 2 ani la IK-2. Kotov a fost acuzat în baza unei legi care îi incriminează pe cei care participă repetat la proteste neautorizate.

Navalnîi, încarcerat la „regim obișnuit”

 

În Rusia sunt patru tipuri de colonii penale, clasificate în funcție de gravitatea faptelor. La IK-2, unde este încarcerat Navalnîi, este „regim obișnuit”, unde deținuții dorm în încăperi cu aproximativ 150 de paturi.

Închisoarea primește deținuți acuzați de trafic de droguri sau furturi, dar și figuri politice. Activistul naționalist Dmitry Demushkin a spus într-o intervenție la Moscow Times că timpul petrecut acolo este asemenea unei torturi. Îți este interzis sa socializezi, iar altor deținuți nu le este permis să interacționeze cu cei care sunt supuși izolării sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel