Nava spațială Crew Dragon a fost lansată cu succes către Stația Spațială Internațională
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Nava spațială Crew Dragon a fost lansată cu succes către Stația Spațială Internațională, a anunțat NASA.

Nava spațială reutilizabilă Crew Dragon de la SpaceX a fost lansată joi pe Stația Spațială Internațională (ISS) cu trei astronauți și un cosmonaut Roscosmos la bord, a declarat NASA, scrie Interfax.

Echipajul internațional al navei îi include pe astronauții americani Stephen Bowen și Woody Hoburgh, astronautul din Emiratele Arabe Unite Sultan Al-Neyadi și cosmonautul rus Andrey Fedyaev.

Lansarea a fost efectuată folosind un vehicul de lansare SpaceX Falcon 9 de la Kennedy Space Center Launch Complex 39A la 00:34, ora Coastei de Est a SUA . Mai târziu, NASA a raportat că nava a fost lansată cu succes pe orbită și s-a îndreptat către ISS.

Potrivit NASA, Crew Dragon va trebui să se andocheze cu ISS pe 3 martie, la 24,5 ore după lansare. Acesta este al patrulea zbor al acestei nave spațiale reutilizabile.

Astronauții vor sta 6 luni pe ISS



Este planificat ca în total echipajul Crew Dragon-6 să petreacă șase luni pe Stația Spațială Internațională (ISS).

În prezent, în cadrul acordului dintre Roscosmos și NASA, se desfășoară două misiuni pe ISS. În septembrie anul trecut, pe stație a fost lansată nava rusească Soyuz MS-22, care, pe lângă rușii Serghei Prokopiev și Dmitry Petelin, îl include și pe astronautul NASA Francisco Rubio. În octombrie a avut loc lansarea navei americane Crew Dragon-5, cu care a ajuns pe ISS cosmonautul Roscosmos Anna Kikina.

Reamintim că pe 27 februarie, SpaceX și NASA au anulat lansarea navei spațiale Crew Dragon către Stația Spațială Internațională după ce a fost detectată o problemă cu sistemul de sol al rachetei Falcon 9. Cu aproximativ două minute rămase pe cronometrul care efectua numărătoarea inversă necesară decolării, lansarea a fost întreruptă din cauza unei probleme legate de lichidul de aprindere TEA-TEB, care este folosit pentru a aprinde motoarele rachetei SpaceX Falcon 9 la decolare.

VEZI ȘI: Lansarea navei spațiale Crew Dragon a fost anulată cu doar două minute înainte de momentul decolării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel