Data publicării:

Nava rusească Pavel Derjavin, avariată de ucraineni în portul Sevastopol din Crimeea

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Forţele Navale ale Ucrainei au confirmat avarierea vasului rusesc "Pavel Derjavin" în zona Sevastopolului, în timpul nopţii de miercuri spre joi. Nava era una dintre cele mai moderne care aparține Federației Ruse.

Anterior, un atac asupra navei a fost raportat pe reţelele sociale. "Putem confirma oficial că această navă a fost avariată" - a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei Ucrainene, Dmitro Pletenciuk. Cu toate acestea, ofiţerul nu a precizat cum s-a întâmplat acest lucru.

"Indiferent de cum (s-a întâmplat, n.r.), acest lucru poate fi considerat un alt indiciu că este timpul ca ocupanţii ruşi să părăsească Sevastopolul nostru" - a adăugat Pletenciuk. Anterior, presa a scris că nava de patrulare, care face parte din Flota Rusiei la Marea Neagră, a fost avariată în urma exploziei unei mine. Potrivit unui bilanţ prezentat joi de armata ucraineană, de la începutul războiului Rusia a pierdut 20 de nave/ambarcaţiuni şi un submarin, potrivit Rador Radio România.

Nava de patrulare Pavel Derjavin a fost pusa in functiune la 27 noiembrie 2020 si a fost repartizata Flotei Marii Negre. Nava era destinată în principal unor sarcini precum patrularea, monitorizarea și protecția în zona economică exclusivă și în apele teritoriale ale Rusiei.

Nava măsoara 91 de metri lungime, au un deplasament de aproximativ 1.950 de tone și este  capabilă să atingă viteza de aproximativ 22,5 noduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel