Navă faimoasă de război, pe fundul oceanului. Descoperire spectaculoasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Epava uneia dintre cele mai faimoase nave de război americane din al Doilea Război Mondial a fost descoperită după 76 de ani. 

Vasul a fost scufundat de japonezi în timpul bătăliei de la Guadalcanal. Crucișătorul ușor USS Juneau a ajuns pe fundul oceanului în mai puțin de 30 de secunde după ce a fost lovit de două torpile. Epava a fost descoperită la sfârșitul săptămânii trecute de o expediție finantata de co-fondatorul Microsoft, Paul Allen.

Robert Kraft, directorul expeditiei: "Explozia a fost atât de puternică, încât nu au existat supravieţuitori. Când norul de fum s-a îndepărtat nu mai era niciun rest la suprafaţa apei. Totul dispăruse."

În tragedie au pierit 687 de membri ai echipajului. Printre ei se aflau și cinci frați. Nava a fost poreclită "crucișătorul fraților Sullivan”, informează TVR.

Robert Kraft, directorul expediției: "În spatele acestei nave se află povestea fraţilor Sullivan, o poveste veche de decenii. Ştiţi, fiecare navă are povestea ei. Fiecare navă pe care o căutăm are propria poveste, unică. Una care sensibilizează diverşi oameni din diverse motive."

[citeste si]

USS Juneau făcea parte dintr-un convoi care transporta trupe spre Guadalcanal. Vasele au fost atacate de 30 de bombardiere japoneze, iar crucișătorul american a fost lovit de o torpilă. În timp ce se îndrepta spre port pentru reparații, a fost lovit de alte două torpile lansate de un submarin.

Aceeași echipă de scafandri a descoperit anul trecut crucișătorul greu "Indianapolis", scufundat imediat după misiunea secretă în timpul careia a transportat în Filipine bomba atomică folosită la Hiroshima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel