Nava eșuată în Portul Midia. Cinci firme, din țară și străinătate, interesate de aducerea la mal a navei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Cinci firme, dintre care două româneşti şi trei din Turcia, Grecia, respectiv, Gibraltar, sunt interesate de ranfluarea navei.

Reprezentanta CNAPM a spus că ar mai exista o a şasea solicitare ce urmează să fie primită de la o firmă din străinătate.

"Avem cinci solicitări, avem două firme româneşti, una din Turcia, una din Grecia şi una din Gibraltar. Astăzi am înţeles că mai vine o solicitare de la o altă firmă, tot internaţională. Noi vom trimite caietul de sarcini către toate aceste societăţi şi companii. Termenul va fi vinerea viitoare. În caietul de sarcini le-am scris să vină şi cu un plan de ranfluare şi atunci nu putem să le dăm un termen de două zile, trei zile, ţinând cont de complexitatea pe care o are această operaţiune trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce facem. Până joi, la ora 16,00, primim ofertele. Vineri ne pronunţăm", a spus Daniela Şerban, într-o conferinţă de presă.

"CNAPM are obligaţia de a scoate navele eşuate"

"Vinerea trecută, Autoritatea Navală Română, prin Căpitănia Portului Midia, ne-a făcut adresă prin care CNAPM are obligaţia de a scoate navele eşuate din bazinul portuar. Din acea clipă am făcut şedinţă a comitetului de urgenţă şi am demarat procedura pentru ranfluarea acelei nave. Nu este o operaţiune uşoară, discutăm despre o navă care se află în şenalul navigabil din Portul Midia, această navă ocupă 40% din şenal. Procedura noastră de achiziţie este una, nu pot să spun că e greoaie, o facem pe situaţii de urgenţă. Am depus la Camera de Comerţ, ca să ne dea certificatul pentru situaţie de urgenţă, astăzi îl aşteptăm. Am pregătit un caiet de sarcini, nu a fost uşor să-l facem pentru că este un accident naval atipic, marfa este în interiorul navei, nu este o marfă normală, ci sunt animale care sunt descompuse şi nu este uşor", a declarat Şerban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel