România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 29 oct, 20:42
Naufragiu MORTAL în largul coastelor Senegalului. ONU a raportat numărul de decese
Un naufragiu mortal a avut loc în largul coastelor Senegalului. Organizația Națiunilor Unite a făcut anunuțul.

Cel puțin 140 de imigranți s-au înecat în largul coastei Senegalului în cel mai mortal naufragiu înregistrat anul acesta, a declarat astăzi agenția de migrație a Națiunilor Unite. Ambarcațiunea, pe care se aflau aproximativ 200 de pasageri, a luat foc și s-a scufundat sâmbăta trecută, la câteva ore după ce a părăsit orașul pescăresc Mbour, la 100 km sud de capitala Dakar, a declarat Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

 

S-a încercat salvarea tuturor

 

Reprezentanții forțelor marine și pescarii din Senegal și Spania au salvat aproximativ 60 de persoane, dar „cel puțin 140 de persoane s-au înecat”, a declarat OIM într-un comunicat. 

Ruta maritimă periculoasă, din Africa de Vest către Insulele Canare, a fost odată o cale majoră pentru cei care doreau să scape de sărăcie. Încercările au devenit mai rare atunci când Spania a intensificat patrulele, la mijlocul anilor 2000, dar traseul a început să fie frecventat din nou în acest an. Guvernul Senegalului și OIM au organizat o misiune pentru a călători la Saint-Louis, pentru a evalua supraviețuitorii și pentru a oferi asistență psiho-socială imediată.

Numărul plecărilor din Africa de Vest către Insulele Canare a crescut semnificativ în ultimele săptămâni, 14 bărci transportând 663 de migranți doar în septembrie, conform AlJazeera.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro