G7 va discuta săptămâna viitoare, la Bucureşti, despre ajutorul acordat Ucrainei în perioada iernii
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
G7 promite să crească costul războiului pentru Rusia în Ucraina
G7 promite să crească costul războiului pentru Rusia în Ucraina
Miniştrii de Externe din Grupul celor Şapte (G7) vor discuta săptămâna viitoare, în cadrul unei reuniuni la Bucureşti, modalităţi de a susţine în continuare Ucraina în asigurarea aprovizionării sale cu energie, a scris joi pe Twitter ministrul german de externe Annalena Baerbock, relatează Reuters.

'Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile sunt o crimă intolerabilă, inumană. (Preşedintele rus Vladimir) Putin poate arunca populaţia Ucrainei în frig şi întuneric cu rachetele lui. El nu va distruge niciodată dorinţa lor de libertate şi sprijinul nostru', a adăugat ministrul german.

O reuniune a miniştrilor de externe din NATO urmează să aibă loc la Bucureşti marţi şi miercuri. Reuniunea miniştrilor de externe din G7 care a avut loc în Germania la începutul acestei luni, la iniţiativa ministrului Baerbock, s-a concentrat asupra modului de a sprijini Ucraina în iarnă în faţa atacurilor ruseşti asupra infrastructurii energetice a ţării.

Oraşe ucrainene au fost cufundate în întuneric săptămâna aceasta după atacuri cu rachete ruseşti, ceea ce a cauzat una dintre cele mai grave pene de curent la nivel naţional.

Vezi și - Panică în Kiev. 60% din oraș a rămas fără curent, iar locuitorii au fost îndemnați să se aprovizioneze cu apă și alimente și să se pregătească de noi atacuri

60% din capitala Ucrainei a rămas fără curent electric, locuitorii fiind îndemnați să se aprovizioneze cu apă și alimente. 

În timp ce o mare parte a Ucrainei a rămas joi fără căldură sau energie după cele mai devastatoare lovituri aeriene ruse asupra rețelei sale energetice de până acum, locuitorii din Kiev au fost avertizați să se pregătească pentru noi atacuri și să se aprovizioneze cu apă, alimente și alte provizii.

Ukrenergo, care supraveghează rețeaua electrică națională a Ucrainei, a declarat că 50% din cererea din Ucraina nu a fost satisfăcută începând cu ora 19:00, ora Kievului (17:00 GMT), după ce au fost lovite principalele instalații energetice. Nu s-a putut spune când totul va fi restabilit complet.

60% dintre locuitorii din Kiev au rămas fără curent electric pe fondul unor temperaturi cu mult sub zero grade celsius, a spus primarul Vitali Klitschko, conform Al Jazeera. VEZI ȘTIREA AICI!

Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate după întreruperi masive de curent în Republica Moldova

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat joi Consiliul Suprem de Securitate (CSS) după pană de curent masivă care a lovit cu o zi în urma republica în urma unor noi bombardamente puternice ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina, şefa statului cerând un nivel sporit de alertă în sectorul energetic, relatează EFE şi Deschide.md.

Membrii CSS au analizat planurile de urgenţă de pus în aplicare de către autorităţi pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie electrică şi gaze a cetăţenilor, economiei şi instituţiilor din întreaga ţară, potrivit Replica.md.

(citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel